Kijkje achter de schermen bij de Bereden Politie

Kijkje achter de schermen bij de Bereden Politie

0 1168
Bereden politie

Bereden Politie Nederland heeft onlangs een gezamenlijke ME oefening gehouden voor de politiepaarden in opleiding.

Ze publiceerden een filmpje van het eindresultaat, waar langzaam naar toe werd gewerkt. “We zijn eerst in de grote binnenbak begonnen. Daar hebben we in groepsverband gereden en geoefend met het wegrijden van elkaar. De paarden moesten rustig wennen aan het feit dat ze dicht naast elkaar moeten werken”, zo schrijven zij onder de video.

Het blijft niet bij de trainingen die tot nu toe gedaan zijn, er zullen er meer volgen. Zowel gezamenlijk als op de verschillende stallen waar de paarden verblijven.

Video

De paarden die in actie komen in de video bevinden zich allen in verschillende fases van hun opleiding. Sommigen komen pas net kijken terwijl anderen al ME matig werk uitgevoerd in de praktijk.

Zie hieronder de video:

Onlangs hebben wij gezamenlijk een m.e. oefening gehouden voor de nieuwe politiepaarden. Op het filmpje zie je het uiteindelijke resultaat, we hebben dit namelijk heel rustig opgebouwd. Wij zijn eerst in de grote binnenbak begonnen alwaar we formaties hebben gereden en geoefend met weg rijden van elkaar. Ook hebben we de paarden rustig laten wennen aan dicht op elkaar werken. Uiteraard zullen er nog meer trainingen volgen, zowel gezamenlijk als op de verschillende stallen, waarbij we steeds een stapje verder zullen gaan in de opleiding.De paarden op dit filmpje bevinden zich allemaal in verschillende fases van hun opleiding; sommigen komen net kijken maar ook enkelen hebben al in de praktijk m.e. matig gewerkt. ^af

Geplaatst door Bereden Politie Nederland op Donderdag 20 augustus 2020

Bron: Bereden Politie Nederland

Foto: Ben Eekhof Fotografie

Reacties