KFPS kiest Paard van het Jaar 2018

KFPS kiest Paard van het Jaar 2018

Mario fan Bokkum
Harmina Holwerda - MGPNGP Mario fan Bokkum EK Friezen paarden 2018 © DigiShots

Drie paarden zijn genomineerd voor de Paard van het Jaar verkiezing van het KFPS. Het gaat om Mario fan Bokkum, Horses2fly Anniek en de Maurus 441-zoon Joppe.

Deze drie paarden stonden het afgelopen jaar in de picture door uitzonderlijk goed te presteren in de dressuur-, men- en/of tuigsport.

Mario fan Bokkum

De zesjarige Mario fan Bokkum (Jasper 366), die als stamboeknaam Mario van de Poldersdijk heeft, liep zich het afgelopen jaar keer op keer in de schijnwerpers. Dit fenomenaal presterende sportpaard wist zowel onder het zadel als in tuig meerdere titels in de wacht te slepen.

Met Harmina Holwerda was hij begin dit jaar indoorkampioen van Friesland in de Z1 dressuur. Op de outdoorkampioenschappen van Friesland behaalde Mario de reservetitel in de Z2.

Pavo Fryso Bokaal

Op de Centrale Keuring werd Mario gehuldigd als winnaar van de Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg. Op het Europees kampioenschap werd hij kampioen bij de zesjarige dressuurpaarden. De combinatie maakt tevens deel uit van het Mei Grand Prix Nei Grand Prix 2.0 project.

Met Jolanda Schreuder was Mario de winnaar van de Pavo Fryso Bokaal tuigaanleg bij de hengsten en ruinen.

Horses2fly Anniek

De tienjarige Horses2fly Anniek (v Haitse 425), die Anniek van de Oosterzanden als stamboeknaam heeft, bezorgde haar eigenaar Jacques Poppen een topseizoen in het mennen. Ze veroverde onder meer de Witte van Moort Para Men Trophy.

Op het Wereldkampioenschap paramennen in het Limburgse Kronenberg bezorgde Anniek haar menner individueel goud en daarnaast ook nog eens teamgoud. En dan te bedenken dat het WK pas de zevende wedstrijd was voor Horses2fly Anniek!

Eind september werd Anniek gehuldigd als Hippiade kampioen in de klasse M mendressuur.

Joppe

De zevenjarige Maurus 441-zoon Joppe wist alle keren dat hij in handen van Henk Hammers aan de start verscheen om te zetten in winst. De succesreeks van de hengst begon eind april in De Bilt, waar hij de ereronde in de limietklasse mocht aanvoeren. Vervolgens gaf hij de concurrentie het nakijken in de limietklasse op de concoursen in Lunteren, Bennekom en Norg.

Vervolgens schreef Joppe het kampioenschap ereklasse in Buitenpost op zijn naam, evenals de ereklasse op de concoursen in Rijs, Opmeer en Drogeham.

Stemmen

Je kunt stemmen op je favoriete Friese paard via www.kfps.nl Stemmen kan ook via de post op Facebook.
Wanneer je in de reacties een motivatie geeft, maak je kans op een KFPS Royal Friesian jas.

Het winnende paard wordt op zaterdag 12 januari in het zonnetje gezet tijdens de Hengstenkeuring in het WTC Expo te Leeuwarden.

Stemmen kan tot en met 31 december.

🐴🏆 PAARD VAN HET JAAR VERKIEZING 🐴🏆Dit jaar zijn er 3 paarden genomineerd voor Paard van het Jaar 2018. Deze paarden…

Geplaatst door KFPS Royal Friesian op Vrijdag 7 december 2018

Foto: Digishots

Reacties