KFPS heeft er twee kroonmerries bij na IBOP test

KFPS heeft er twee kroonmerries bij na IBOP test

0 352
oudste fries Nederland

De IBOP test van donderdag 6 juni levert het Koninklijk Friese Paarden Stamboek twee nieuwe Kroon merries op.  Pjaike van Zorg en Genot (v. Norbert 444) en Vrouwkje T. van Sessing (v. Bartele 472) mochten het predicaat in ontvangst nemen.  Er werd drie keer 80 of meer punten gegeven voor de dressuur en men proeven.

Mennen

Met maar liefst 81,5 punten haalde Pjaike de hoogste score in het mennen tijdens de IBOP op donderdag 6 juni. De merrie van Jan van Gerwen uit Boekel -voorgebracht door Jelmer Chardon- kreeg een 8 voor draf en een 8 voor balans. Met deze score kreeg Pjaike, die vorig jaar in Limburg op de fokdag nog het reserverkampioenschap haalde bij de vier jaar en oudere merries, haar Kroon predicaat. De promotie naar Kroon was er ook voor Vrouwkje van de familie Tanck uit Vragender. Met allemaal 7’s op haar cijferlijst noteerde ze totaal 77 punten in de dressuur.

Dressuur

De hoogste score in de dressuur kwam op naam te staan van Yde van de Noeste Hoeve (v. Hessel 480). De hengst van de familie Okkema uit Witmarsum scoorde met amazone Nadia den Hollander 80,5 punten, met een mooie 8,5 voor zijn draf. De talentvolle Yde wist begin van het jaar ook de Friesian Talent Cup hengsten/ruinen 2018/2019 te winnen.

Houding

De derde die deze donderdag 80 punten of meer scoorde was Zilva van Stal de Berkmeer (v. Wylster 463) van Stal Berkmeer uit Obdam. Zilva kreeg 80 punten voor de dressuurproef met en 8 voor houding en balans.

Klik hier voor de complete uitslag

Bron: Phryso

Reacties