Kevin Jochems wint na Hickstead ook Grand Prix van Dublin

Kevin Jochems wint na Hickstead ook Grand Prix van Dublin

0 380
Kevin Jochems, Captain Cooper
Kevin Jochems en Captain Cooper - CSI Eindhoven 2018 - Foto: Digishots

Twee weken geleden wonnen Kevin Jochems en Captain Cooper (v. Namelus R) de Grand Prix in Hickstead. Vandaag herhaalden ze dit succes in Dublin. In een lastige 5* wedstrijd waarin veel combinaties te kampen kregen met tijdfouten, was Jochems een van de zeven ruiters die van start kwamen in de barrage. Angelique Hoorn werd met Brego R’N B, eveneens een zoon van Namelus R, zevende in de Grand Prix.

Nations Cup

Nederland behaalde eerder dit weekend een zevende plaats in de FEI Longines Nations Cup, waarmee ze zich geplaatst hebben voor de finale. Opvallend genoeg won Mexico deze landenwedstrijd. Met Enrique Gonzalez op een 14e plaats als beste resultaat, konden de Mexicanen vandaag geen potten breken. Slechts drie combinaties reden een foutloze barrage, Alexis Deroubaix eindigde voor Frankrijk op plaats twee met Timon D’Aure (v. Mylord Carthago). Italiaan Lorenzo de Luca werd met Irenice Horta (v. Vigo d’Arsouilles) derde. Veruit de snelste tijd was vandaag voor Adrienne Sternlicht en Cristalline (v. Cristallo I), de combinatie zag echter één balk in het zand vallen en werd vierde.

Echt ongelooflijk

‘Ik had de hele week al een goed gevoel over mijn paard Captain Cooper.’ reageert Jochems. ‘Vrijdag in de Nations Cup was het resultaat wat minder, maar sprong hij toch goed. Vandaag was hij weer echt goed. Dit is prachtig mooi. Winnen voor een uitverkocht stadion. Niet te geloven. Ik weet gewoon niet wat er aan de hand is Mijn jaar is al geslaagd. Dublin winnen is echt ongelooflijk. Dat Rob Ehrens me opstelt voor het team in Hickstead en Dublin geeft me veel vertrouwen. Het is toch wel een teken dat ze in me geloven.’

Klik hier voor de volledige uitslagen

Bron: KNHS/Hoefslag

Reacties