Kevin Babington werkt hard aan herstel

Kevin Babington werkt hard aan herstel

springen

Kevin Babington, de Olympische springruiter die zijn borst verlamd raakte, werkt hard aan zijn herstel. Babington kreeg negen maanden geleden een zwaar ongeluk met zijn paard Shorapur en brak zijn nek.

De levens veranderende val van Babington zorgde ervoor dat hij, ondanks de vijf uur durende operatie om zijn nek te stabiliseren, in een rolstoel terecht kwam. Desalniettemin is de ruiter, slechts negen maanden later, volop bezig met de toekomst zijn bedrijf, Babington Mills, zijn revalidatie en de sport.

Emotionele schok

De emotionele schok in de paardenwereld was groot toen Babington gewond raakte na zijn val. De reactie was vergelijkbaar met de massale steun vanuit de sportwereld voor Juan Matute Guimon. De dressuurruiter kreeg begin 2020 in zware hersenbloeding, waarna hij een geruime tijd in coma heeft gelegen.

Herstel

De ruiter geeft nog altijd graag les en doet dit vanuit zijn rolstoel met een headset, maar hij mist het rijden. “Ik ben hard bezig met mijn herstel en ik heb nu best wel wat beweging in mijn rechterarm. Zelfs bijna tot op het punt dat ik de rolstoel zelf kan voortbewegen met mijn hand. Ik heb trekkingen in mijn benen die volgens de dokters een goed teken zijn. De C3 en C4 wervels hebben invloed op je middenrif en in het begin heb ik een lange tijd aan de beademing gezeten. Hier ben ik al maanden vanaf zodat mijn stem en mijn longen sterker worden.”

Veel pijn

“Het gaat wel langzaam. Ik moet nog altijd leven met flink wat pijn in de vorm van spasmen en jammer genoeg is de fysiotherapie ook stopgezet in verband met het coronavirus. Ik kan echter niet wachten tot ik weer kan beginnen. Ik doe een hoop oefeningen om aan mijn kracht te werken,” aldus Babington.

Bron: FEI/ Horse Sport Ireland

Reacties