IBOP Panningen: Keurpredicaat voor 20-jarige Bustron-dochter Racey

IBOP Panningen: Keurpredicaat voor 20-jarige Bustron-dochter Racey

EPTM-test
Pedro Trommelen en Henk Dirksen © DigiShots

Op de IBOP in het Limburgse Panningen slaagden 17 dressuur- en één springmerrie. Onder hen twee dressuurmerries met 80 punten én een 20-jarige Bustron-dochter die daarmee nog keur werd.

De IBOP begon met vier springmerries, waarvan er één met 75 punten slaagde. Van de 27 beoordeelde dressuurmerries slaagden er vervolgens 17. Twee van hen deden dat met 80 punten.

Heroniki PROK

‘De zesjarige Johnson-dochter Heroniki PROK heeft een fijne, actieve manier van stappen en maakte opvallend goede overgangen,’ aldus inspecteur Petro Trommelen. ‘In draf heeft ze veel tritt en techniek in de benen, en kan ze goed verruimen zonder te versnellen. Hier hebben we haar een 8,5 voor gegeven. In galop heeft Heroniki veel afdruk en ze heeft van nature veel houding.’

Aansluitend kon de royaal ontwikkelde, 1.75m grote merrie op worden genomen in het stamboek en ster verklaard.

Goede galop

De vierjarige J’Adore KMK (v Dream Boy) scoorde ook 80 punten. Na afloop van de verrichting kreeg ze bij de stamboekopname 80 punten voor exterieur, waarmee ze ruimschoots aan de eisen voldoet voor het sterpredicaat.

‘Deze aansprekende merrie is goed ontwikkeld en heeft een mooi front. Ze stapt zuiver en actief. In draf toont ze een goed achterbeengebruik en zou ze nog aan balans mogen winnen. De galop is heel goed bergopwaarts, en ook daarin heeft J’Adore een goed gebruik van het achterbeen. Daarbij laat ze zich goed bewerken.’

20 jaar en topfit

Ook een opvallende verschijning was de 20-jarige Bustron-dochter Racey ster. Met haar 14e veulen aan de voet, legde zij met goed gevolg de IBOP af waarmee het keurpredicaat verdiende. ‘Een topfitte merrie, die nog veel hardheid heeft en een nette verrichting liet zien. Haar beste onderdeel vandaag bleek de stap, die was goed voor een 8,5,’ aldus Trommelen.

Bron: KWPN

Archieffoto: Digishots

 

 

Reacties