Keurmerk Paard en Welzijn toegekend aan meerdere bedrijven

Keurmerk Paard en Welzijn toegekend aan meerdere bedrijven

0 312
De binnenbak van Stoeterij Geere-stein.

Na de overname van het Keurmerk Paard en Welzijn (KPW) door de Sectorraad Paarden, is Pensionstal en Stoeterij Geere-stein het eerste bedrijf dat het Keurmerk Paard en Welzijn PLUS wist te behalen. Inmiddels is het keurmerk ook al aan andere bedrijven toegekend.

Praktische opzet

Voorzitter van de Stichting Welzijn Paard, Hetty Schreurs, is enthousiast over Geere-stein:  “Het is een grote pensionstal waar voor alle paarden volop vrije beweging wordt aangeboden. Ik ben vooral onder de indruk van de praktische opzet van het bedrijf. Ook de wijze waarop paardenwelzijn is geïmplementeerd in de bedrijfsvoering is bewonderenswaardig”, aldus Schreurs.

Meerdere bedrijven

Inmiddels is het Keurmerk Paard en Welzijn toegekend aan meerdere bedrijven. Zoals Boerderij Sinneveld en De Paardenkamp in Soest (KPW plus). Ook Horsefit & Wellness en Lekweidestal in Bergambacht (KPW plus) en Academy Bartels te Hooge Mierde hebben het keurmerk ontvangen.

Chipreaders

Welzijn in paardenland wordt steeds belangrijker en bedrijven spelen daar op in. Virbac ondersteunt sinds kort Keurmerk Paard en Welzijn en schonk zeven luxe chipreaders om het werk van de inspecteurs van het Keurmerk Paard en Welzijn makkelijker te maken.

Bron: Persbericht

Reacties