Kees Visser voorzitter van Initiatiefgroep Aangespannen Sport

Kees Visser voorzitter van Initiatiefgroep Aangespannen Sport

Door de bestuurlijk complexe situatie die is ontstaan na de breuk tussen KNHS en VTN en daarna VHN en VFT, is er door een kleine groep liefhebbers van de aangespannen sport een Initiatiefgroep Aangespannen Sport opgericht.

De initiatiefgroep heeft als doel het faciliteren van aangespannen wedstrijden onder de vlag van de KNHS. Hierbij staat de Happy Athlete voorop staat en dierenwelzijn, sportiviteit, fatsoen en vakbekwaamheid zijn de norm zijn.

Zelfreflectie

De KNHS onderschrijft de visie van de initiatiefgroep dat de bond hierin de laatste jaren in gebreke is gebleven. Dit wordt door de KNHS betreurd en juist deze zelfreflectie geeft hen de ambitie de sport binnen de KNHS te behouden en met volledige inzet en ondersteuning van de KNHS te verbeteren.

Toelichting

Nu zowel het VFT bestuur evenals het VHN bestuur ervoor kiest om zonder inspraak van de leden de KNHS de rug toe te keren, wil Initiatiefgroep Aangespannen Sport zichzelf graag toelichten.

Er is afgesproken dat de KNHS samen met de Initiatiefgroep aan de slag gaat om de kwaliteit van het jurycorps te verbeteren. Ook krijgt handhaving de aandacht die het verdient, waarbij de Happy Athlete en fatsoenlijk gedrag hoog in het vaandel staan. Wie niet bij de KNHS wil rijden is vrij om te gaan.

Kees Visser (voormalig eigenaar Moorland Totilas) wordt voorzitter van de vereniging in oprichting. Overige bestuursleden zijn nog niet bekend.

KNHS is ‘thuis’

Volgens Initiatiefgroep Aangespannen Sport is de KNHS is niet perfect maar wel het ‘thuis’ van Hippisch Nederland. Ze willen behouden wat goed is en samen verbeteren wat verbetering eist.

 

Bron: Persbericht

Foto: Archief

Reacties