Kebie Raaijmakers derde in inloopproef EK dressuur Children

Kebie Raaijmakers derde in inloopproef EK dressuur Children

Kebie Raaijkmakers en Happy Feet met haar zus PLeuni en organisator Arie Yom-Tov foto Equigeniek

Zondagmiddag was het de beurt aan de eerste groep Children op het EK dressuur in Boedapest Hongarije. De prestaties waren top en na de eerste dag was het, voorlopige, podium van de inloopproef oranje gekleurd. Vandaag mocht de tweede groep de ring in.

Kebie Raaijmakers mocht als laatste Nederlander vandaag starten. Met Happy Feet (v. Tuschinski) noteerde ze 82,36% en werd daarmee derde, achter twee Duitse combinaties. Van één jurylid ontving ze zelfs 90,5%.

Foutloos

“Ik ben heel blij met de proef vandaag”, vertelt Kebie enthousiast. “Mijn doel was om een fijne en foutloze proef neer te zetten en dat is gelukt. In de landenproef ga ik er nog wel iets meer aan rijden, zodat we iets meer expressie kunnen laten zien, maar dit was een hele mooie proef om mee te beginnen.”

Zin in

Haar teamleden waren zondag al aan de beurt, maar zenuwachtig werd Kebie daardoor niet. “Ik ben eigenlijk nooit zenuwachtig. Ik heb er altijd heel veel zin in. Toen ik gisteren op de tribune zat en alle anderen zag rijden, kreeg ik alleen maar meer zin om te gaan rijden”, lacht ze.

Tandje bovenop

Lange tijd was het onzeker of er nog een EK voor de jeugd zou zijn. “We zijn thuis gewoon door blijven trainen. Als er geen wedstrijden zijn heb je niet iets om naar toe te trainen. Dat is best wel lastig, maar we zijn gewoon door blijven gaan. Toen we hoorden dat er toch een EK kwam, hebben we er een tandje bovenop gedaan en nu zijn we hier. De reis was wel lang, maar Happy had nergens last van en was heel fit. We hebben een fijne vrachtwagen, dus onderweg konden wij zelf gewoon rondlopen en van alles doen. Dat scheelt natuurlijk wel. Ik was dus ook niet moe van de reis. Het is hier echt heel erg leuk. De sfeer onderling is heel goed en gezellig. Met de ruiters, maar ook met alle ouders. Morgen hebben wij een rustdag en dan gaan we er woensdag weer voor in de landenproef”, besluit ze gedreven.

Duitsers

De winnende score in de inloopproef was voor de Duitse amazone Clara Paschertz. Ze stelde Danubio met veel uitdrukking en gedragenheid voor en noteerde 83,87%. Ze werd gevolgd door haar landgenoot Emily Rother, die met Jasper 82,92% bij elkaar reed. De overige drie Nederlandse combinaties haalden ook hoge noteringen. Veerle van Hof werd vijfde met Don Diablo met 80,20%. Plaats zes was voor Veerle Farla en Formidable met 78,47%. Maura Knipscheer en Amaretto volgden op plaats zeven met een score van 77,24%.

Planning

Op dinsdag en woensdag staat de landen proef voor de Children op de agenda, gevolgd door de individuele proef op vrijdag. De junioren komen deze week ook aan de start. Maandagmiddag om 13.00 beginnen zij met de landenproef eerste groep. De tweede groep rijdt dinsdagmorgen. De individuele proef volgt op woensdag en de afsluitende Kür op muziek is aanstaande vrijdag.

Bekijk hier alle startlijsten en uitslagen.

Bron: De Hoefslag

 

Reacties