Keano RS2 en Johnny Depp blijven winnen

Keano RS2 en Johnny Depp blijven winnen

Marieke van der Putten - Keano RS2
Marieke van der Putten - Keano RS2 KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots

Ook in de laatste selectiewedstrijd van de Subli Cup, afgelopen zaterdag in Berkel-Enschot, was de zege wederom voor Keano RS2 (v. Governor) en Johnny Depp (v. Bordeaux). Met amazones Marieke van der Putten en Renate van Uytert- van Vliet werden topscores van 85,2% en 83% behaald.

De talentvolle vier- en vijfjarige paarden werden gejureerd door Jan Wolfs en Marie-Louise Moerings.

Paardvriendelijk

Marie-Louise Moerings vertelt: “We hebben verschrikkelijk veel goede paarden gezien met absolute topkwaliteit. Wat vooral opvalt is dat met name in de top van het klassement de paarden heel natuurlijk en paardvriendelijk worden voorgesteld. Zo komt de natuurlijke aanleg van het paard mooi naar voren. Je merkt dat de ruiters en eigenaren precies weten waar ze mee bezig zijn en dat vind ik zeer positief om te zien. Ook het feit dat de rubrieken groot zijn, is zeker een compliment voor de Subli Competitie. Ruiters komen uit alle uithoeken van Nederland om mee te rijden. De competitie is dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding van een jong talentvol dressuurpaard.”

Hoogste score

De hoogste score van de dag ging naar Marieke van de Putten en de vierjarige Keano RS2. “Keano laat echt geweldige bewegingen zien, hij loopt makkelijk door het lijf en is goed bewerkbaar”, aldus Moerings

Ook Van der Putten zelf is blij met de verrichtingen van de Governor-nakomeling. “Het is gewoon een super fijn paard. We hadden deze keer wel een klein beetje last van spanning, maar alsnog kon ik hem er goed doorheen rijden. Ik ga met een goed gevoel naar de halve finale in Harmelen op 14 december. Ik hoop dat we dan een plek bij de eerste vijf kunnen bemachtigen en mogen deelnemen aan de finale op Jumping Amsterdam. Zou super leuk zijn als het lukt, we gaan ervoor!”

Keertwendingen

Renate van Uytert-van Vliet is ook zeer te spreken over de proef van haar Johnny Depp. “Hij deed deze wedstrijd weer echt goed zijn best, zoals altijd eigenlijk. Hij heeft een geweldig werkwillig karakter en super fijne gangen. Het enige kleine verbeterpuntje zijn de keertwendingen, daar kunnen we komende tijd nog iets meer aan werken in de training. Verder denk ik we een goede vorm te pakken hebben voor de halve finale. We gaan zeker ons best doen om een finaleplek te bemachtigen voor Jumping Amsterdam.”

Zelf er op

Jurylid Moerings sprak ook  lovend over Johnny Depp.  “Je ziet dat het een paard is met veel kwaliteit. Hij heeft drie goede gangen, enige ervaring op grotere evenementen en wordt zeer netjes voorgesteld. Alle top ingrediënten voor een goede prestatie zijn aanwezig. Johnny Depp is echt een paard waar ik zelf ook best een keer op zou willen zitten als het kon.”

Uitslag Subli Competitie Berkel Enschot 16 november
Vierjarigen
1 Marieke van der Putten – Keano RS2 (v. Governor-STR) -85,2%; 2 Rosalinde Heck – Karanto-Pomona (v. Negro)- 82,8%; 3 Michelle Westerdijk – Kashmire (v. Governor-STR) – 79.8%.

Vijfjarigen
1 Renate van Uytert-Vliet – Johnny Depp (v. Bordeaux) – 83%; 2 Dinja van Liere – Joop! TC (v. Ravel) – 81%; 3 Emma van den Hooven – High Hope (v. Sezuan) – 78.2%.

Bron: De Hoefslag/ Persbericht

Reacties