‘Kazuki zette de afgelopen jaren alles opzij voor de Olympische Spelen’

‘Kazuki zette de afgelopen jaren alles opzij voor de Olympische Spelen’

0 2046
Kazuki Sado - Ludwig der Sonnenkoenig 2 CDN Tolbert 2021 © DigiShots

Imke Schellekens Bartels meldt trots op Facebook dat Kazuki Sado voor Japan naar de Olympische Spelen mag.

‘Kan niet onder woorden brengen hoe trots ik ben’

Ze schrijft: ‘Yes, het is officieel! Kazuki Sado heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokio! Met zijn paarden Ludwig der Sonnenkoenig en Barolo was hij nummer 1 én 2 van het Japanse team. Ik kan niet onder woorden brengen hoe trots ik op Kazuki ben. Hij heeft bewezen dat hij een echte sport- en paardenman is. Hij heeft zich de afgelopen jaren helemaal gefocust op zijn enige grote doel: op de Olympische Spelen rijden in zijn thuisstad.’

‘Kazuki woonde de afgelopen 4 jaar bij ons op stal in Hoge Mierde en zag zijn vrouw en kinderen amper. Hij is toegewijd en hardwerkend, moest afrekenen met heel wat ups en downs en houdt zoveel van zijn paarden. Het maakt me dan ook zo trots dat hij zich zo overtuigend wist te kwalificeren. Kazuki verdient zijn plekje in het Japanse Olympische team!’

Barolo en Ludwig

Kazuki Sado traint en verblijft al sinds 2017 op Academy Bartels. In 2014 won hij met het Japanse team zilver en werd hij individueel 5de op de Asian Games. Van zijn werkgever kreeg hij toen, met het oog op de Olympische Spelen, de kans om in Nederland te gaan trainen. Doordat hij op zoek ging naar een nieuw paard, kwam hij bij Joep en Imke Schellekens-Bartels terecht.

In 2018 werd, ook al met het oog op de Olympische Spelen, Barolo aangekocht voor Sado. Daarvoor was Barolo internationaal succesvol onder zowel Carl Hester als Charlotte Dujardin.

Om zich voor te bereiden op zijn ultieme doel, reed Kazuki al verschillende grote wedstrijden. In 2018 nam hij bijvoorbeeld met Barolo deel aan de Wereldruiterspelen in Tryon. Begin 2020 kwam Kazuki met Barolo en Ludwig diverse malen aan start op het Global Dressage Festival in Wellington (USA). Eind 2020 scoorde hij met Ludwig in Oldenburg knap 73% in de kür op muziek, een persoonlijk record.

Bron: Facebook Imke Schellekens-Bartels / academybartels.com

Foto: DigiShots

Reacties