Kayleigh Eleveld: “Finnigan was een goede keus”

Kayleigh Eleveld: “Finnigan was een goede keus”

Kayleigh Eleveld en Finnigan © Melanie Brevink

Samen met haar vierenhalf-jarige paard Finnigan (v. Feedback) rijdt Kayleigh Eleveld in het L en binnen vijf wedstrijden wisten ze al 25 winstpunten te behalen. Volgens Eleveld was het anderhalf jaar geleden liefde op het eerste gezicht en zijn ze nog steeds dol op elkaar. De ambitieuze amazone heeft wel een doel gesteld: samen in de Lichte Tour komen. 

Fanatiek

Omdat er nu geen wedstrijden gereden kunnen worden, besloot de amazone online een proef in te sturen. “Ik zag de Hoefslag@Home-wintercompetitie op Facebook voorbij komen, maar in eerste instantie dacht ik dat het niets voor mij zou zijn; ik wil namelijk gewoon op wedstrijd. Maar nu het vanwege de tweede wedstrijd-stop weer zo lang ging duren wilde ik het toch een keertje proberen. Ik zou mezelf wel omschrijven als een fanatieke wedstrijdamazone. Het is wel zo dat ik maar één paard heb en er niet professioneel mee bezig ben, maar ik probeer wel om twee á drie keer in de maand op wedstrijd te gaan ja”, vertelt Eleveld lachend.

Liefde op het eerste gezicht

Over haar paard Finnigan vertelt de amazone vrolijk; “Mijn vorige paard was helaas afgekeurd voor de sport en toen ben ik via een vriendin van stal bij hem terecht gekomen. Hij was wel zadelmak, maar stond gewoon al een paar maanden op een weitje vakantie te vieren.” Toen ze hem zag was het meteen liefde op het eerste gezicht. “Ik vond hem direct heel mooi, want hij leek erg op mijn eerste paard. Maar het viel ook op dat hij super sociaal was. Hij kwam meteen naar ons toe en was heel erg rustig. Daar waren we ook wel aan toe”, lacht de amazone. “De vorige paarden die wij gehad hadden waren allemaal een beetje heethoofden, maar deze heeft nog nooit een stap verkeerd gezet. Het was een goede keus.”

Online

De combinatie is nu anderhalf jaar samen. “We zijn gewoon in de B begonnen met wedstrijden. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om alle klassen gewoon uit te rijden, dus alle 30 winstpunten bij elkaar te rijden. Daarnaast is het een goede manier om mijn jonge paard op te leiden en kan hij wat van de omgeving zien. Na de vorige corona-stop hebben we ons L-debuut gemaakt. Maar dat ging zo goed dat hij na vijf wedstrijden al op 25 winstpunten stond”, lacht de amazone. “Dus het is een beetje jammer dat het nu weer stil ligt. We wilden heel graag het outdoor-seizoen in de regio rijden, maar dat is niet gelukt. Dus daarom doen we het nu maar via de online-proeven en houden we zo bij hoe we ervoor staan.”

Beste beentje voor

© Melanie Brevink

“Finnigan is echt de grootste schat die er is. Hij heeft iets verlatingsangst, maar met de tijd wordt dat ook al een heel stuk beter. We hebben ook nog een shetlander en daarmee is hij echt beste vriendjes. Die twee vinden het geweldig om met elkaar te spelen. Een grote goedzak. Zijn karakter is ook zijn grootste pluspunt. Hij kan goed bewegen, maar het is geen Totilas. Ik denk dan ook dat hij door zijn meewerkende karakter een heel eind kan komen. Met mijn andere paarden had ik nog nooit een finale gewonnen, maar de eerste finale die ik met hem reed wist hij meteen te winnen! Tijdens de regiokampioenschappen liep hij ook in de prijzen, dus dat is al heel mooi, maar het mooiste is dat hij bij elke wedstrijd zijn beste beentje voor zet.”

Slipjas

De amazone ziet de toekomst rooskleurig is. “Ik hoop dat ik ooit met hem de Lichte Tour mag behalen en dat ik een slipjas aanmag. Dat is het doel. Het is heel ver vooruit gekeken, maar als je dan ergens een doel moet stellen, is dit wel heel gaaf.”

Kingsley laarzen

Als je meedoet aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie maak je kans op op maat gemaakte Kingsley rijlaarzen. Eleveld vertelt waarom juist zij die zou moeten winnen. “Die laarzen zijn natuurlijk iets super gaafs! Ik denk dat iedereen ze wel zou willen. Voor mij zijn ze eigenlijk veel te duur, maar het zou mijn wedstrijdset helemaal afmaken. Ik heb een paard die het fantastisch doet en het zou helemaal kloppen als ik er dan ook fantastisch uitzie”, vertelt de enthousiaste amazone lachend. 

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto:   Melanie Brevink

Reacties