Kasey Perry-Glass’ Goerklintgaards Dublet met pensioen

Kasey Perry-Glass’ Goerklintgaards Dublet met pensioen

Kasey Perry Glass - Goerklintgaards Dublet FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

De Amerikaanse dressuuramazone Kasey Perry-Glass gunt haar toppaard Goerklintgaards Dublet (v.Diamond Hit) zijn pensioen. Ze wilde de sportcarrière van de 17-jarige ruin graag afsluiten in Tokio, maar dat is vanwege het verzetten van de Spelen niet gelukt.

Palmares

Perry-Glass en Goerklintgaards Dublet waren jarenlang een vaste waarde voor de Verenigde Staten op het hoogste niveau. In 2016 nam de combinatie deel aan de Olympische Spelen in Rio, waar ze teambrons mee naar huis namen. Twee jaar later, op de Wereldruiterspelen in Tryon, pakten ze combinatie teamzilver. Individueel werden ze daar zesde. De combinatie verscheen twee maal aan de start op de Wereldbekerfinale, de finale van 2019 in Göteborg leverde een vijfde plek op.

Beste voor hem

De amazone maakte gisteren op Facebook het pensioen van Dublet bekend. “Ik stelde me voor dat ik vandaag wakker zou worden en mezelf zou voorbereiden op onze laatste kür op muziek in Tokio, maar in plaats daarvan kondig ik vandaag Dublets pensioen aan. Het afgelopen decennium heeft Dublet niet alleen mijn leven veranderd, maar dat van iedereen om ons heen. Hij heeft ons allemaal doen geloven dat alles mogelijk is. Hij heeft me geleerd om naar mijn gevoel te luisteren en ik heb geleerd te luisteren naar hetgeen dat het beste voor hem is. We hebben samen zo veel meegemaakt; ups en downs, stadions, landen, prijsuitreikingen, rustige momenten een-op-een. Het is moeilijk om te geloven dat dit hoofdstuk van onze reis wordt afgesloten. Maar ik kijk er naar uit om alles wat Dublet me heeft geleerd, toe te passen op andere paarden in de toekomst.”

Pensioen

“Als ik terugkijk op ons avontuur, zie ik meer dan de prestaties die hij geleverd heeft”, vervolgt Perry-Glass. “Ik zie een paard dat je een plezier wil doen en zijn uiterste best doet bij alles dat hij doet. Hem ben ik het beste pensioen verschuldigd dat een paard zich kan wensen! Ik ben tot de conclusie gekomen dat nog een jaar op topniveau presteren, niet het beste voor hem is. Het vertegenwoordigen van de VS is een van de meest eervolle momenten van onze samenwerking geweest. We hebben het nooit als vanzelfsprekend beschouwd en hebben het met trots gedaan.”

Bron: Hoefslag/Facebook

Reacties