Rom Vermunt: ‘Sommige beslissingen moet je met je verstand nemen’

Rom Vermunt: ‘Sommige beslissingen moet je met je verstand nemen’

Kardieno
Kardieno KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

Zaterdag op de hengstenshow zagen wij de zwarte Gelderse hengst Kardieno nog onder het zadel van Bart Veeze. Inmiddels heeft Rom Vermunt de zwarte hengst verkocht aan Helgstrand Dressage.

Zwarte koning

Kardieno werd zaterdag nog geroemd op de KWPN Hengstenkeuring. Het Gelders paard heeft zijn eigen zwarte koning en dat is de vorig jaar goedgekeurde Kardieno (Dante Weltino x Parcival). Hij werd nu voorgesteld door Bart Veeze. Marloes van der Velden: “Kardieno heeft heel veel kwaliteit en het is bijzonder wat hij nu al op deze leeftijd kan laten zien. Hij heeft een prachtige houding voor een vierjarig paard. Daarbij laat hij zich steeds heel goed bewerken en blijft steeds op de goede manier voorwaarts.”
Kardieno is gefokt uit de bekende Dieni-stam door Janneke Gnodde van Terschelling.

Rom Vermunt

“Sommige beslissingen moet je met je verstand nemen, hoe moeilijk dat ook is”, begint Rom Vermunt. “Dinsdag plaatste ik een filmpje van Kardieno op mijn Facebook, toen kregen we enorm veel vraag naar hem. De rest van de wereld heeft inmiddels ook gezien hoe goed hij is. ”

“Wij hebben Kardieno gekocht als veulentje, zijn moeder heb ik ook gereden. Ik heb heel veel vertrouwen in Kardieno, ik ben gewoon echt gek op dit paard. Kardieno krijgt hier alle kansen en zoals het nu lijkt, blijft hij gewoon beschikbaar voor de fokkerij. Vrijdag loopt hij mee in de hengstenshow in Verden en dan laat ik hem daar achter.”

Helgstrand over Kardieno

“We zijn erg blij met de aanschaf van deze 4-jarige hengst. Elke dag zie ik toppaarden, maar deze hengst is zo uniek en we kijken ernaar uit om hem als onderdeel van onze hengstcollectie aan te bieden aan onze fokkers,” zei Andreas Helgstrand trots.
“Fantastische gangen, indrukwekkende balans, actieve achterbenen en mannelijke expressie – dit is precies wat kenmerkend is voor de nieuwe hengst, die Helgstrand Dressage heeft gekocht; Kardieno. Een combinatie van de beste genen, een hengst die zeker in het oog springt als hij de arena betreedt.

Bron: Helgstrand/Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties