Karaldo VDL verrichtingstopper NRPS springpaarden

Karaldo VDL verrichtingstopper NRPS springpaarden

Karaldo VDL hengstenkeuring kwpn
Karaldo VDL © DigiShots

Zaterdag vond in Ermelo het eindexamen van het NRPS verrichtingsonderzoek plaats. Harley VDL-zoon Karaldo VDL kreeg meerdere negens toegekend van het jurycorps, daarmee werd de hengst verrichtingstopper van de springpaarden. Vorig jaar werd hij ook al kampioen op de NRPS hengstenkeuring.

Karaldo VDL

Karaldo VDL is een zoon van de preferente merrie Waldine (v.Chin Chin), zij bracht onder andere het 1,40m-springpaard Di Vadine. De hengst werd als driejarige reservekampioen op de KWPN Stallion Show in Den Bosch, daarna schreef hij bij het NRPS de kampioenstitel op zijn naam. In het verlichtingsonderzoek scoorde de hengst 9-ens voor springen, afdruk, techniek, vermogen en algemene indruk. Zijn galop werd gewaardeerd met een 8,5 en voor zijn karakter en werklust kreeg hij een 8.

De jury beschreef Karaldo VDL als een zeer aansprekende, goed ontwikkelde hengst. “Hij heeft zich tijdens het gehele onderzoek met veel overtuiging gepresenteerd. De hengst geeft de ruiter een zeer goed gevoel, heeft een heel goed lichaamsgebruik en het atletische vermogen van deze hengst valt positief op. Karaldo VDL lijkt een belofte voor de toekomst en heeft alles in zich om een heel goed springpaard te worden.” Karaldo VDL is gefokt door H. en A. Barenkamp uit Ter Apel, hij is in eigendom van VDL Stud uit Bears.

Springhengsten

Ook de volgende springhengsten slaagden voor hun verrichting:

Cantos VM HS (Cantos x Cardento)

Chowman Z (Chaman x Argentinus)

Cooper Z (Caretino Gold x Triomphe de Muze)

Hero Blue (Douglas x Indoctro)

I’m a Star (E-Star x Cardento)

Ingar Endy VDE (Cardento x Diarado)

Novak (Nabab de Reve x Jodokus)

T- Kwitoulon v/d Laarse Heide (Toulon x Quidam de Revel)

 

Bron: NRPS/Hoefslag

Reacties