Kannan Jr. levert veilingtopper eerste KWPN Online Veulenveiling

Kannan Jr. levert veilingtopper eerste KWPN Online Veulenveiling

0 381
kwpn online veulenveiling
Oberlina GR is een dochter van Kannan Jr. © DigiShots

Het KWPN heeft dit weekend een start gemaakt met de KWPN Online Veulenveiling. Met een gemiddelde van ruim 3.600 euro ligt dit in lijn met de gemiddelde prijzen van vorig jaar. De Kannan Jr.-dochter Oberlina GR verwisselde voor 5.500 euro van eigenaar, zij blijft in Nederland.

26 veulens

Vanaf 20.00 uur vanavond gingen maandagavond binnen een uur 26 veulens onder de digitale hamer. Twee derde van de veilingveulens is daadwerkelijk verkocht. Bijna de helft daarvan heeft een koper uit het buitenland waaronder kopers uit België, Frankrijk, Ierland en Kroatië.

Jonge vaderdieren

De springveulens werden voor betere prijzen verkocht dan voorgaande edities. Positief was dat ook de veulens van jonge vaderdieren in trek waren. Zo is de Glenfiddich VDL-zoon Obiko voor 4.500 euro verkocht naar België, Hernandez TN-dochter Oywanda blijft voor datzelfde bedrag in Nederland en Onieta P. (v.Pommerol de Muze) gaat voor eveneens dit bedrag naar België. Bij de dressuurveulens werd het meeste betaald voor Ferdinand-dochter Ofrin, zij gaat voor 4.250 euro naar Ierland.

De tweede KWPN Online Veulenveiling gaat van 23 tot en met 26 augustus onder de hamer.

Bron: KWPN

Reacties