Kamille uitschieter tijdens laatste rijpaard-IBOP voor springmerries

Kamille uitschieter tijdens laatste rijpaard-IBOP voor springmerries

0 128
Marcus Ehning
Marcus Ehning - Comme Il Faut, Vader van Kamille.

Vrijdag vond de laatste rijpaard-IBOP voor de springmerries plaats. Van de zeven deelnemende merries slaagden er vier. Twee daarvan slaagden zelfs met meer dan 80 punten. De hengst Comme Il Faut liet via zijn dochter Kamille een goede indruk achter.

Kracht, afdruk en balans

De merrie Kamille (uit Earl Grey v. Cardento) slaagde met een topscore van 86 punten. Hierbij kreeg ze negens voor de reflexen en de techniek. Jurylid Wim Versteeg vertelt over Kamille: “Een merrie die zich heel fijn laat rijden en in galop veel kracht, afdruk en balans heeft. Op de sprong lijkt ze buitengewoon voorzichtig en toont ze veel overzicht. Ze springt zeer goed naar boven en heeft een heel goede techniek en lichaamsgebruik. Wij denken dat dit zeker een paard is dat met de juiste opleiding en begeleiding veel goede dingen kan gaan doen”.

Samen met Henk Dirksen had Versteeg de beoordeling in handen. Door hun beoordeling werd Kamille gisteren elite. Zij was al kampioen van de regio Gelderland bij de driejarige merries. Haar halfbroer is de KWPN-hengst Jay Star (v. Big Star).

Reflexen en beentechniek

Ook de untouched-dochter Haciende v/h Noddeveld (uit Naciende v. Indoctro) behaalde een prachtig resultaat. “Ook deze merrie laat zich heel fijn rijden, ook naar de sprong”, licht Versteeg toe. “In galop heeft ze een goede ruimte en veel balans. Tijdens het springen liet ze zien goede reflexen te hebben, een goede beentechniek en veel overzicht. Daarbij lijkt ze ook veel vermogen te hebben.” Met 75 punten voor exterieur werd de merrie ster verklaard.¬†Haar grootmoeder heet eveneens Haciende (v.Ahorn). Zij was als driejarige kampioene van de driejarige rijpaardmerries op de UTV, en is een halfzus van de KWPN-hengst Wellington.

Bekijk hier de volledige uitslag van de IBOP.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties