Kabinet komt sportverenigingen tegemoet met subsidie

Kabinet komt sportverenigingen tegemoet met subsidie

0 420
KNHS maatregelen paardensport

Het kabinet stelt €44,5 miljoen beschikbaar voor de sportverenigingen in Nederland om ze financieel te steunen. Veel amateurverenigingen lijden verlies dankzij de ingevoerde coronamaatregelen.  (Paardensport)sportverenigingen zonder winstoogmerk die door de coronacrisis 20% of meer omgezet hebben geleden, kunnen vanaf 22 september tot 11 oktober een beroep doen op TASO 2.

11 oktober is dus de uiterlijke datum om beroep te doen op deze regeling. Het is dus zaak om snel gebruik te maken hiervan.

Aanvragen

Op de website van DUS-I het loket voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties COVID-19 (TASO) geopend. Via deze regeling kunnen verenigingen die eerder niet in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling of de TVL een subsidie van maximaal 2x €3500 aanvragen. Bovendien kunnen ook verenigingen met een sportaccommodatie in eigendom en doorlopende lasten van ten minste € 8.000 (per 3 maanden, na aftrek van een ontvangen tegemoetkoming of subsidie op grond van de TOGS of de TVL) een subsidie aanvragen van maximaal 2x € 6000.

De exacte voorwaarden en een informatieve video en een Q&A over deze regeling staan op de website DUS-I.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties