“K9 Horse laat mijn paard shinen”

“K9 Horse laat mijn paard shinen”

De naam Ashley van Megen-Brons komt je ongetwijfeld bekend voor als je de dressuursport een beetje volgt. De amazone runt haar eigen trainings-, handels- en pensionstal Stal Brons vanuit Werkendam. Ze start SB San Diego (v. Sandro Classic) in de internationale Grand Prix en SB Gibson (v. Tango) is een van haar Lichte Tour-paarden. Daarnaast heeft ze een nieuwe uitdaging gevonden in het promoten van de K9 Horse verzorgingsproducten.

“Een paar jaar geleden was ik sponsorrijder voor K9-Horse”, vertelt Ashley. “Een tijdje geleden kreeg ik het aanbod om de ‘paardentak’ van dit Zweedse merk – er is ook een lijn voor honden en katten – op mij te nemen en hiervoor een Nederlandse webshop op te zetten. Omdat ik zo enthousiast ben over alle verzorgingsproducten van K9, heb ik dit aanbod aangenomen. Het was namelijk niet zo dat ik die flessen en potjes in de kast had staan omdat ik toevallig gesponsord werd, ik gebrúikte ze ook echt en zag dat mijn paarden er baat bij hadden. Het is dus een kwaliteitsmerk, waar ik meer dan honderd procent achter sta, dat ondervind ik in de praktijk.”

Handige en snelle ontklitter


Er zijn producten die je kunt gebruiken voor de verzorging van de vacht en de staart en manen. “De shampoo en de conditioner heb je niet elke dag nodig, maar mijn paarden komen elke dag buiten, en komen meer dan eens onder het zand en de modder terug op stal. Dan is het wel nodig dat je een handige en snelle manier hebt om de klitten uit de staart en manen te krijgen. Daarvoor gebruik ik Aloe Vera Mirra Shine. Bovendien krijg je dan een mooie glans op de vacht”, weet Ashley.

Witter dan wit

De shampoos zijn verkrijgbaar voor de verschillende kleuren, zoals zwart, schimmel, vos. “Ook kun je weer een aparte shampoo gebruiken voor de bles en de witte sokken, waardoor ze nog eens extra wit worden. Op die manier shinen je paarden als nooit tevoren en val je zeker op in de ring!”, ondervindt de amazone.

Hoefverzorging


Ook de producten voor de verzorging van de hoeven gebruikt Ashley elke dag, zoals de Hydra Hoof Balm. “Die heeft een voedende werking en zorgt ervoor dat de hoeven gezond blijven. Het smeert daarbij ook nog eens superfijn.”

Weg met spierpijn

Verder heeft K9 een aantal producten tegen spierpijn in het assortiment. Liniment Intenza, Arnica en Cooler bevatten wierookolie, Aloë Vera en B5-vitamines. De Liniment Arnica bevat daarnaast zoals de naam al zegt ook arnica, dat zorg voor een betere doorbloeding. Cooler bevat eucalyptus, wat een extra kalmerend effect geeft. “Als ik een intensieve training achter de rug heb, smeer ik graag de Cooler op de benen van mijn paarden. Dat werkt hetzelfde als afspuiten, maar kun je sneller en handiger opbrengen. Dat staat dus ook standaard in de concourskast.”

Natuurlijke ingrediënten

Het sterkste punt van de K9-horse verzorgingsproducten is dat het altijd gaat om natuurlijke producten en ingrediënten die geen reactie geven bij de paarden. En belangrijk voor wedstrijdruiters: er zitten nooit dopingstoffen in verwerkt. Ashley: “Daarnaast verbaas ik me erover hoe zuinig ze in gebruik zijn. De flesjes lijken misschien klein, maar je hebt maar heel weinig nodig om ze goed hun werking te laten doen. In feite ben je daardoor natuurlijk ook nog eens goedkoop uit!”

Kijk snel op de website van K9 Horse.

Op Facebook/K9 Horse Nederland vind je regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen.

Reacties