Jury over Coelenhage’s Happy Hour: “Een genot om naar te kijken”

Jury over Coelenhage’s Happy Hour: “Een genot om naar te kijken”

0 611
KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony's
Kim Noordijk - Don Davino Horse Point KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony's 2017 © DigiShots

De competitiewedstrijd van het KNHS Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s in Tolbert was de laatste mogelijkheid voor de deelnemers om zicht te kwalificeren voor de finale op 17 augustus in Kootwijk.

Genoeg tijd

Gerda Bos-Boers en Veronique Roerink beoordeelden de pony’s. “De keuring die naast de wedstrijdring plaatsvond zorgde bij enkele pony’s wel voor wat afleiding, maar gelukkig krijgen de deelnemers tijdens deze competitie genoeg tijd en rust om hun pony’s netjes voor te stellen,” legt Roerink uit. “Het gaat ten slotte om het testen van de aanleg van de pony voor de sport. En als een pony een rondje extra nodig heeft, kan dat gewoon.”

De hoogste score van de dag ging naar de vijfjarige Coelenhage’s Happy Hour met Yasmin Westerink. “Deze pony was echt een genot om naar te kijken. Hij liet drie goede gangen zien, nette overgangen en werd absoluut heel fijn voorgesteld.”

Op eigen benen

Bij de vierjarigen ging de overwinning naar Coelenhage’s Handsome King. Hij scoorde samen met amazone Romy Schaftenaar 82 punten scoorde. “Deze prachtige Welsh-hengst liep zoals we dat graag zien bij een vierjarige. Hij werd vriendelijk voorgesteld, zonder teveel druk en kon al mooi op eigen benen lopen. Hij werd fijn naar de hand toe gereden en liet een goede balans zien.”

Veel uitstraling

Elin Brander won met Coelenhage’s Parco de rubriek voor zesjarige dressuurpony’s, evenals twee weken geleden. “Deze Welsh-hengst toonde heel veel uitstraling en werd erg netjes voorgesteld. Hij liet veel takt zien en echt elke overgang was raak. Een klein puntje waar nog aan gewerkt kan worden is dat hij iets scherper aan het been mag zijn. Maar toch zeker een fijne pony met veel potentie.”

Bron: KNHS

Foto: archief Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties