Jur Vrieling: “De kansen die ik krijg pak ik met beide handen...

Jur Vrieling: “De kansen die ik krijg pak ik met beide handen aan”

Jur Vrieling
Jur Vrieling - El Rocco CSI Exloo 2020 © DigiShots

Jur Vrieling had deze week vijf paarden mee naar het Franse St. Tropez. Met Bux Bunny De Tiji Z (v. Bamako de muze) en Gran Canyon van HD (v. Cartani) kwam hij aan de start op CSI2*-niveau. El Rocco (VDL Zirocco Blue), Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue) en VDL Glasgow Vh Merelsnest (v. Nabab de Reve) kwamen uit in de SCI4*.

De springruiter blikt met een goed gevoel terug op de afgelopen dagen: “We hebben vier rankingsproeven gereden waar we een keer tweede, een keer derde én een keer vierde werden. Daar ben ik heel tevreden over”.

Extreem goed paard

Vrieling is blij met de paarden die hij momenteel onder het zadel heeft. “Fiumchino ken ik al van jongs af aan, dit weekend sprong hij echt weer geweldig. Hij heeft twee rankingsproeven gelopen waar hij tweede en vierde werd. Hij is nu negen jaar en ontwikkelt zich heel goed, ik heb dan ook hoge verwachtingen van hem. Het is een extreem goed paard en hij heeft straks de leeftijd en de ervaring om straks op het allerhoogste niveau aan de start te komen”.

Combinatie

De negenjarige Bux Bunny was ook mee. “Ik heb hem nog maar een paar weken, maar hij doet het heel goed. We zijn twee keer op 2*-niveau gestart en beide proeven kwamen we foutloos door, daar ben ik heel tevreden over. Met Gran Canyon ben ik drie keer gestart, helaas hadden we alle drie de keren één foutje. Dat was super jammer, want hij was alle keren heel snel”, legt Vrieling uit. “Met El Rocco moet ik nog iets meer een combinatie worden, want ik heb hem nu pas een maand of drie. Ondanks dat sprong hij ook heel goed en wisten we een tweede plaats te bemachtigen op 1.50m-niveau.

St. Tropez

Vanwege Covid-19 zijn veel wedstrijden op dit niveau geannuleerd. “Het is moeilijk om aan de start te komen omdat er bijna geen wedstrijden worden georganiseerd op 4*-niveau. Alleen in St. Tropez loopt het nog een beetje door, maar alleen de top van de springwereld mag hieraan meedoen. Dan moet ik net het geluk hebben dat een aantal ruiters thuis blijven zodat ik de kans krijg om mee te doen”.

Ritme

Ondanks dat het moeilijk is om regelmatig aan de start te komen, blijft de springruiter hard doortrainen. “Je moet natuurlijk thuis lekker blijven trainen en proberen om zo goed mogelijk naar elke wedstrijd toe te rijden. Het enige lastige is het behouden van het wedstrijdritme, omdat er zo weinig wedstrijden zijn om te rijden. De kansen die ik krijg pak ik dan ook met twee handen aan”.

Over het indoorseizoen vertelt Vrieling: “De komende maanden hoop ik dat er nog wat concoursen georganiseerd worden om ze in het wedstrijdritme te houden, maar de kans is groot dat dat er niet heel veel worden. We wachten het af”.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties