Jur Vrieling: “Etoulon VDL sprong echt als een droom”

Jur Vrieling: “Etoulon VDL sprong echt als een droom”

Jur Vrieling, hier met VDL Glasgow van het Merelsnest. Foto: Digishots.

Jur Vrieling stuurde vrijdagavond zijn Cerano 19 (v. Cesano II) naar de winst in de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1.45m. Ook met zijn andere twee toppaarden sprong hij een foutloze ronde. “Gelukkig zijn ze allebei weer terug”, zegt hij.

Blessures

Zowel toppaard Etoulon VDL (v. Toulon) als Glasgow v/h Merelsnest (v. Nabab de Reve) waren de afgelopen tijd geveld door een blessure. Eind 2019 maakte Vrieling zijn rentree met Etoulon VDL, maar nog zonder succes. Ook begin januari sleepte de combinatie nog geen winst binnen. In de Peelbergen steeg het paar echter over zichzelf uit in de driesterrenrubriek over 1.40m. “Heb je hem zien springen? Kijk het filmpje even, hij sprong echt als een droom. Abnormaal”, zegt de goedlachse Vrieling trots over de goedgekeurde hengst.

Ook Glasgow v/h Merelsnest gaf een foutloos optreden, hij in het éénster over 1.30m. “Glasgow sprong ook net als gister heel fijn. Dat ik deze twee paarden weer op kan bouwen, doet me echt goed.”

Twee maanden

De veertienjarige Cerano 19 is pas twee maanden onder het zadel bij Vrieling. “Het is een fijn paard met veel bloed”, vertelt Vrieling. “Op het voorterrein is hij door zijn angst voor andere paarden wat hectisch, maar daar heeft hij in de ring gelukkig geen last van. Ik kon met hem deze barrage mooi de bochtjes wat korter draaien en snel genoeg door om Felix Hassmann’s tijd te verbeteren”.

Top drie

Felix Hassman en Carla (v. Califax) reden het parcours twee seconden minder snel door dan Vrieling. De Zweedse amazone Evelina Tovek was met Cortina 212 (v. Contendro) goed voor de derde plaats. Nederlands springkampioen Leopold van Asten plaatste zich net buiten de top drie met VDL Groep Elexia (v. Calvaro F.C.). De combinatie werd vierde.

Riding is easy when you have a horse like Etoulon VDL @pmf Parlanti Roma Samshield Vestrum EquiFit HAVENS Horsefeed l Paardenvoeders l Pferdefutter NAF Nederland CWD

Geplaatst door Jur Vrieling- Suzanne Tepper Sporthorses op Vrijdag 7 februari 2020

Bron: Persbericht de Peelbergen

Foto: DigiShots

Reacties