Junioren springteam wint in Hagen

Junioren springteam wint in Hagen

0 97
Beau Schuttelaar - Caretino
Beau Schuttelaar - Caretino CH Mierlo 2016 © DigiShots

Het Nederlandse junioren springteam heeft vrijdagmiddag in het Duitse Hagen overtuigend de landenwedstrijd gewonnen. Het team onder leiding van bondscoach Luc Steeghs verwees Italië en Duitsland naar plaats twee en drie op het podium.

Winst in de laatste grote krachtmeting voor het EK van komende maand, is een mooie opsteker voor de bondscoach. ‘In Hagen winnen is wel heel erg mooi. Ik heb ruiters mee die goed kunnen paardrijden, maar het moet in de ring dan ook nog lukken. Omdat er drie resultaten meetellen, moet dan naast de twee dubbel nul-ritten de schade beperkt blijven. Dat lukte super vandaag.’

Gedeelde tweede plaats

In de eerste omloop bleven Beau Schuttelaar met Caretino en Lars Kersten met H-Casino knap foutloos. Met de meetellende springfout van Niels Kersten en Can Win stond Nederland aan het einde van de eerste manche op een gedeelde tweede plaats met vier strafpunten achter Frankrijk.

Iris Hakvoort, in de eerste omloop het streepresultaat met vijf strafpunten, herstelde zich knap en leverde met een nulronde een belangrijke bijdrage aan de overwinning.

Schone lei

Schuttelaar en Kersten bewezen hun waarde voor het team door opnieuw de lei schoon te houden, waardoor Nederland met een eindtotaal van vier strafpunten de overwinning binnenhaalde.

Binnenkort maakt Luc Steeghs zijn selectie voor het Europees kampioenschap bekend. Het EK voor de springjeugd wordt verreden in het Franse Fontainebleau in de week van 9 tot en met 15 juli.

Ook het EK dressuur en eventing voor de jeugd categorieën wordt die week verreden.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

 

Reacties