Jumping Zwolle I Tweede prijs voor Michael Greeve en hoge veilingsprijzen

Jumping Zwolle I Tweede prijs voor Michael Greeve en hoge veilingsprijzen

0 188
Michael Greeve - Turbo Z Jumping Zwolle 2019 © DigiShots

Vrijdag toonde Jumping Zwolle haar publiek heel wat facetten van de springsport. Zo was de opleiding van jonge paarden te zien in de internationale proeven, draaide de avondrubriek om topsport waarbij Michael Greeve tweede werd. Afsluitend werden er paarden geveild in de Sale of the Rising Stars.

Minimaal verschil

Michael Greeve stuurde de tienjarige hengst Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar de tweede plaats in de 1.50m VDL Stud Prijs. Hiermee eindigde hij nét achter de Duitse Sophie Hinners met Vittorio 8 (v. Valentino DDH). Het verschil tussen de twee was slechts 0,07 seconde. “Ik ben echt heel tevreden”, vertelt Michael Greeve, die een goed outdoorseizoen draaide.

Zelf opgeleid

Greeve leidde Turbo Z zelf op. “Of ik toen al wist dat hij zo goed zou worden? Dat weet je niet altijd. Als de instelling er is en ze willen voorzichtig zijn, dan kunnen ze echt heel ver komen. Maar je moet ze de tijd geven en goed naar een paard kijken of hij het niveau aankan of een keer in minder goede doen is. Je moet ook zorgen dat ze fit zijn en dat je ze goed managet. Daar heb je later wat aan. Met Turbo nu ook. De laatste twee jaar heeft hij zich heel goed ontwikkeld. Hij is sneller geworden, competitiever. Hij denkt meer met me mee in de barrages en zoekt de hindernissen meer op.”

Mooie sport

De barrage zorgde voor spanning: er stonden veel rankingpunten op het spel. Na Greeve waren Bart Bles op Kriskras DV en Marc Houtzager op Sterrehof’s Edinus de beste Nederlanders op de vierde en vijfde plaats.“In de barrage was er toch wel mooie sport”, beaamt Greeve. “Sowieso is het hier op Jumping Zwolle prachtig. Alles is mooi aangekleed, de sfeer is opnieuw heel goed, er is een goed deelnemersveld en niet te volle rubrieken”, complimenteert hij de organisatie.

Allen in Europa

’s Avonds keek het publiek toe hoe vijf veilingpaarden voor meer dan 50.000 euro werd afgeslagen. De elf paarden, geveild uit de stallen van Teus van den Brink, blijven stuk voor stuk in europa. Grand Prix-ruiter Carl Hanley kreeg Juliaminka (v. Bernini) voor 75.000 euro in handen. De Twentse amazone Kirsten Rikkert mag een stal klaarmaken voor Jadebridge (v. Dexter R), nadat haar vader het winnende bod had van 70.000 euro.

Overige rubrieken

De overige rubrieken op vrijdag werden gewonnen door Albert Zoer met Freedom (1.45m IJsselhallen Prijs), Micky Morssinkhof op Elianca (1.35m Hendriks Hoveniers Prijs), Daan van Geel met Hulde G (1.30/1.35m Ashford Farm Prijs) en Britt Wiefferink met Apourti (1.25m Onori Prijs).

Jumping Zwolle vervolgt zaterdag met vier internationale springrubrieken, waaronder de 1.45m finale Medium Tour om de NIJWA Groep Prijs. Het afsluitende ‘Charity Jumping’ voor het goede doel SPG ’t Hoefijzer belooft weer spectaculair te worden.

Bron: Persbericht Jumping Zwolle

Foto: © DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties