Ook Jumping Schröder Tubbergen in mei gecancelled

Ook Jumping Schröder Tubbergen in mei gecancelled

Jumping Schröder Tubbergen
Jumping Schröder Tubbergen. Foto: Archieffoto

Op woensdag kwam het bestuur van Jumping Schröder Tubbergen bijeen. Tijdens deze bijeenkomst overlegden zij of de 7e editie van het concours zou plaatsvinden in mei.  Het bestuur besloot het internationale concours af te gelasten gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Onverantwoord

De organisatie laat weten dat het bestuur unaniem besloot het concours uit te stellen naar een nader te bepalen datum. Voorzitter Wim Schröder licht toe: “We hebben de laatste weken de ontwikkelingen rondom COVID-19 op de voet gevolgd. Wij zijn van mening dat het onverantwoord is om in mei ons internationale concours te organiseren. Dit niet alleen wegens de gezondheid van de ruiters, maar zeker ook wegens die van onze trouwe bezoekers en vrijwilligers.”

Niet gepast

“Daarnaast vinden wij het niet gepast om juist nu aan onze trouwe sponsoren financiële steun te vragen”, gaat Schröder verder. “Zeker wanneer ze wellicht zelf alle zeilen moeten bijzetten tijdens deze zware tijden.” Het besluit van de organisatie maakt ook dat het Sport Gala Tubbergen en de Borculo CSI Veulenveiling geen doorgang vinden.

Later dit jaar

Het bestuur sluit echter zeker niet uit dat er later dit jaar alsnog een concours komt. Over de vorm hiervan gaat het bestuur zich nog buigen zodra de situatie rondom het coronavirus onder controle is. Het is mogelijk dat Jumping Schröder Tubbergen dan een wat kleiner evenement wordt, waarbij de focus ligt op de landelijke en nationale rubrieken.

Kracht en positiviteit

“Het bestuur wenst iedereen veel kracht en positiviteit in goede gezondheid toe tijdens deze zware tijden. Hopelijk krijgen wij snel de mogelijkheid krijgt om de 7de editie voor jullie te mogen organiseren”, sluit de organisatie af.

Bron: Persbericht Jumping Schröder Tubbergen

Foto: Archieffoto

Reacties