Jumping Peel & Maas past programma aan vanwege hitte

Jumping Peel & Maas past programma aan vanwege hitte

0 222
KWPN Stal Hendrix competitie
Peter Olthof - Fasinga Jumping Peel en Maas 2015 © DigiShots

Vanwege de hoge temperaturen de komende dagen past de organisatie van Jumping Peel & Maas het programma aan. De eerste drie dagen springt men alleen in de vroege ochtend en laat op de avond.

De zaterdag verloopt volgens de originele planning. Het concours voegt op zondag een extra wedstrijddag toe vanwege de finale van de KWPN Stal Hendrix Competitie.

Nationaal hitteplan

Met het oog op het paardenwelzijn en het in werking treden van het Nationale Hitteplan vis het wedstrijdprogramma van Jumping Peel & Maas aangepast. De organisatie schrapte het dagprogramma van woensdag, donderdag en vrijdag. Op deze dagen vindt er alleen vroeg in de ochtend en ’s avonds laat een springrubriek plaats.

Finale

De weersvoorspellingen voor de zaterdag zijn minder extreem. Hierom is het programma tot nu toe nog ongewijzigd. Doordat er een extra wedstrijddag wordt toegevoegd, kan alsnog de finale van de KWPN Stal Hendrix competitie doorgang vinden. De organisatie stelt nu alles in het teken ten behoeve van het welzijn van paard en ruiter.

Definitief programma volgt

Het definitieve programma voor Jumping Peel & Maas volgt zo spoedig mogelijk. Op woensdagavond gaan het Grand Café de Sport en de benefietvoetbalwedstrijd met oud-internationals en lokale ondernemers, ten behoeve van Sportfonds Limburg, wel door.

Bron: Persbericht

Foto: © DigiShots

Reacties