Jumping Mechelen: allerlaatste scenario op tafel

Jumping Mechelen: allerlaatste scenario op tafel

December komt dichterbij en op dit moment stijgt het aantal coronabesmettingen weer snel. Maar de organisatoren van Jumping Mechelen koesteren nog voorzichtige hoop. Na talloze scenario’s ligt momenteel een allerlaatste plan voor het concour op tafel.

Azelhof

Als het voorstel wordt goedgekeurd, en de coronacijfers positief evolueren plant Jumping Mechelen tussen 26 en 30 december speciale COVID-19-editie in het Azelhof (Lier), mét de drie FEI World Cups (jumping, dressuur, vierspanrijden) en de finale van de FEI Jumping Ponies’ Trophy.

Om een veilig, maar ook financieel en praktisch haalbaar scenario uit te werken, moet de organisatie de Nekkerhal sowieso dit jaar verlaten. Maar gelukkig ligt het Azelhof in Lier vlakbij. Dat is een mooie, vaste accommodatie waar nagenoeg alle faciliteiten ter beschikking zijn. Zodra het kan, keert de organisatie terug naar de Nekkerhal en kan het publiek weer genieten van Jumping Mechelen zoals we het al jaren kennen.

Bijdrage aan internationale paardensport

De FEI zal de wereldbekerfinales organiseren als er minstens drie kwalificatiewedstrijden kunnen doorgaan. doorgaan. Jumping Mechelen wil in deze moeilijke tijden dus een bijdrage leveren aan de internationale paardensport. Daarnaast krijgen de jonge ruiters kansen om leerrijke proeven te rijden, worden de finales van de FEI Jumping Ponies’ Trophy verreden en kunnen de geselecteerden van de JM Indoor Masters rekenen op een mooie finale. Tot slot staat ook de veiling voor tweejarige springpaarden op het programma. Voor de finalewedstrijden die niet tijdens Jumping Mechelen 2020 kunnen plaatsvinden, werken de federaties aan een alternatief. Zij houden hun leden daarvan op de hoogte.

Beperkt publiek

In het voorgelegde plan voor de bijzondere editie van Jumping Mechelen is ruimte voor publiek, maar dan wel heel beperkt. Aanwezigen zullen het event zittend aan tafels bijwonen, volgens het horecaprotocol. De organisatie zal daarnaast volop inzetten op livestreaming en live TV zodat iedereen alsnog gezellig mee kan genieten.

Het plan ligt momenteel voor bij de burgemeester van Lier. Die zal ten vroegste eind oktober een beslissing nemen. Het blijft ook nog afwachten hoe de coronacijfers verder evolueren. Niets ligt dus vast, maar de organisatoren van Jumping Mechelen hopen zo snel mogelijk een update te kunnen geven.

Bron: Jumping Mechelen

Foto: Remco Veurink

 

Reacties