Jumping Amsterdam morgen van start

Jumping Amsterdam morgen van start

0 55

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 januari 2013 vindt de 54e editie van Jumping Amsterdam plaats in de Amsterdam RAI. De beste internationale dressuurruiters rijden onder andere in de Reem Acra FEI World Cup™ Dressuur (zaterdag om 12.00 uur) en zondagmiddag treft de springtop elkaar in de Grote Prijs van Amsterdam (aanvang: 15.00 uur). Hiernaast kunnen bezoekers genieten van een programma vol show en entertainment met onder andere het eerste Nederlandse optreden van de Franse filmstuntman Mario Luraschi en het nieuwe programmaonderdeel op zondagavond: ‘Mennen in Mokum’, met deelname van bijvoorbeeld meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon.

Donderdagochtend 17 januari om 8.30 uur rijdt de eerste basisspringruiter de piste binnen. Overdag worden de finales in de klasse L, M, Z en ZZ en een 1.40m-rubriek verreden en ’s avonds staan onder andere de Rabo Future Cup en een nationale Lichte Tour-wedstrijd op het programma. Deze wordt voorafgegaan door een openbare training van de deelnemers aan de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage en in de pauze wordt de DVB Foundation Award uitgereikt.

Op vrijdag beginnen de internationale competities om 11.00 uur met de FEI Grand Prix, het eerste onderdeel van de wereldbeker dressuur. Het programma begint om 9.00 uur met KNHS Para Dressuur Trophy (aangepast sporten).

Inmiddels zijn ook de namen van de internationale springruiters bekend, die vanaf vrijdagmiddag om 15.45 uur in actie komen.Op vrijdag beginnen de internationale competities om 9.00 uur met de FEI Grand Prix, het eerste onderdeel van de wereldbeker dressuur. Inmiddels zijn ook de namen van de internationale springruiters bekend, die vanaf vrijdagmiddag om 15.45 uur in actie komen. De deelname van de nationale kaderleden Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling, Henk van de Pol, Harrie Smolders en Hendrik-Jan Schuttert belooft voor deze springrubrieken topsport van de bovenste plank. Met uitzondering van Marc Houtzager, Gerco Schroder en Maikel van der Vleuten, die komend weekend afreizen naar Leipzig, komt de volledige nationale top van 18 tot en met 20 januari aan start op dit CSI4*.

Niet vaak in de geschiedenis van Jumping Amsterdam wist een Nederlandse springruiter de prestigieuze Grote Prijs van Amsterdam te winnen. Dit lukte alleen Harry Wouters van den Oudenweijer in het oprichtingsjaar (1958), bondscoach Rob Ehrens in 1982 en 1988, Wiljan Laarakkers (1986), Piet Raijmakers sr. (1992), Gerco Schröder (2004), Maikel van der Vleuten (2007) en Gert-Jan Bruggink (2008). Ook Bruggink verschijnt deze keer aan de start in de RAI. Vorig jaar won de Ierse Jessica Kürten de belangrijkste springrubriek in Amsterdam. Oud-wereldkampioen Jos Lansink (BEL) won het hoofdnummer in Amsterdam in 1990, 1993 en 1996, destijds nog uitkomend voor Nederland, en komt ook deze editie naar onze hoofdstad. Andere topruiters die deelnemen aan de CSI4*-rubrieken zijn o.a. Katharina Offel (UKR), Patrice Delaveau (FRA), Laura Renwick (GBR), Emanuele Gaudiano (ITA), Juan Carlos Garcia (ITA), Daniel Deusser (GER), Marc Bettinger (GER) en Julien Epaillard (FRA).

Ga voor meer informatie en de deelnemerslijsten naar www.jumpingamsterdam.nl.
Volg Jumping Amsterdam via Twitter.com/JumpingAdam en Facebook.com/Jumping-Amsterdam

 

Reacties