Jumping Amsterdam | Jur Vrieling wint Provincie Noord-Holland Prize

Jumping Amsterdam | Jur Vrieling wint Provincie Noord-Holland Prize

Jur Vrieling - Fiumicino van de Kalevallei Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

Hij had het niet verwacht, maar Jur Vrieling stond vanmiddag toch vooraan in de prijsuitreiking van de Provincie Noord-Holland Prize. Deze proef stond op 1.45 m hoogte met aansluitend de barrage. De ruiter uit Groningen was met nul strafpunten en een tijd van 26.48 seconden de beste van 12 barragecombinaties.

Hoge werk

Vrieling vertelt “Mijn paard Fiumicino van de Kalevallei is eigenlijk niet zo’n heel snel paard. Meer een paard waarvan ik hoop en verwacht dat hij straks het hoge werk aan kan. Hoe ik dan toch zo snel kon zijn? De eerste wending naar de steilsprong liep gelijk lekker. Haast iets te dicht, waardoor ik kort landde en gelijk heel kort de volgende wending kon rijden. Dat was ideaal.”

Speciaal concours

De overwinning in het 1.45 m betekent veel voor Vrieling. “Winnen op Jumping Amsterdam is echt speciaal. Omdat dit een speciaal concours is. Alles is hier werkelijk perfect voor elkaar, ook voor de paarden. En de atmosfeer, met het geweldig meelevende publiek, is ook bijzonder. Hier wil je gewoon heel graag winnen. En als dat dan lukt, tja, dat is dan heel speciaal” aldus de ruiter.

Bron: Jumping Amsterdam

Foto: Digishots

 

Reacties