Jumping Amsterdam: Isabell Werth bovenaan in Grand Prix

Jumping Amsterdam: Isabell Werth bovenaan in Grand Prix

Isabell Werth - Weihegold OLD
Isabell Werth - Weihegold Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots

Heel even lijkt het erop dat Isabell Werth vrijdag in de Wereldbekerwedstrijd tijdens Jumping Amsterdam een score van tachtig procent niet gaat halen met Weihegold OLD. Er zitten wat foutjes in de series om de pas en er ontstaan nog wat communicatiefoutjes waardoor de zigzagappuyementen ook niet helemaal uit de verf komen.

Het geheel lijkt wat geforceerd, maar de piaffe/passage aan het einde van de proef is om van te watertanden. Daardoor komt de amazone toch nog uit op een score van 80,065 procent, waarmee ze de Grand Prix, die als kwalificatie geldt voor de kür op muziek op zaterdag, op haar naam schrijft.

Top-3

De tweede plek is voor landgenote Dorothee Schneider en Sammy Davis Jr. (v San Remo / 76.217 %), op de derde plaats eindigt Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy N.O.P. (v Vivaldi / 77.500 %).

Het is de zoveelste mooie klassering van Minderhoud en Dream Boy, die ook al goed presteerden in Londen en Mechelen.

Gehoorzame Apache

Emmelie Scholtens heeft haar grote liefde Apache in Amsterdam goed bij de les. De donkerbruine hengst voelt zich duidelijk goed op zijn gemak en dat uit zich een zeer mooi frame gedurende de proef. Hoogtepunten zijn onder meer de prachtige pirouettes. De laatste piaffe had wat meer van de grond gemogen en er zit een klein hapertje in de piaffe.

Na het afgroeten kijkt de hengst eens goed om zich heen en lijkt zich dan pas te realiseren dat hij zich toch echt in de indrukwekkende entourage van Jumping Amsterdam bevindt.

Wedstrijdritme

Bij Aqiedo (v Undigo) van Adelinde Cornelissen ontbreekt het duidelijk nog aan wedstrijdritme. De 14-jarige hengst blijft wat kort in de hals en staat zowel na het binnenkomen als bij het afgroeten niet volledig stil.

De uitgestrekte draf wordt voorzichtig gereden, maar wordt gevolgd door een mooie constante passage en daarna weer een wat gehaaste uitgestrekte stap. Gedurende de proef gaan de scores toch omhoog, wat resulteert in een percentage van 70,652 procent en de dertiende plek.

Klik hier voor alle uitslagen van de Grand Prix tijdens Jumping Amsterdam.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties