Jumping Amsterdam: Britt Dekker krijgt les van Anky tijdens Jumpertjes Kinderochtend

Jumping Amsterdam: Britt Dekker krijgt les van Anky tijdens Jumpertjes Kinderochtend

Britt Dekker - Eve Jumping Amsterdam
Britt Dekker - Eve Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots

Op zondagochtend 27 januari is het programma van Jumping Amsterdam helemaal gericht op de jeugd. Tijdens de Novotel Jumpertjes Kinderochtend staat onder meer een  optreden van Britt Dekker en Anky van Grunsven op het programma.

Jumping Amsterdam laat de ‘Jumpertjes’ tijdens de kinderochtend op een laagdrempelige en leuke manier kennismaking met paardrijden.

Actie en snelheid

De programmering bevat allerlei wedstrijdelementen met veel actie en snelheid. De kinderochtend begint om 8.30 uur met het SoSo Bixie Events Jumperspel, een spel met fanatieke pony’s en ruitertjes.

De organisatie van Jumping Amsterdam is nog op zoek naar deelnemers voor het Jumperspel. Ruiters in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar kunnen zich tot uiterlijk 7 januari aanmelden door een mail te sturen naar dennis@jumpingamsterdam.nl

Britt en Anky

Daarna krijgt Britt Dekker met haar paard Eve een dressuurles van niemand minder dan Anky van Grunsven. ‘Ik vind het superleuk, want ik ben een groot fan van Anky,’ aldus Dekker.

In het Paard & Pony-relais vormen bekende, internationale ruiters samen met een jeugdig ponytalent een team, waarbij ze in een zo snel mogelijk tempo over de hindernissen springen. Iedereen mag voorafgaand aan deze wedstrijd even in de piste om de hindernissen van dichtbij bekijken.

Promodorp

Behalve het show- en wedstrijdprogramma in de hoofdpiste zijn er op zondagochtend 27 januari ook in het promodorp allerlei activiteiten. De jonge bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het is om op een paard te zitten met de pony’s van rijvereniging Any Dale en Hippisch Centrum Muidenberg of buiten bij de entree van het Hollandcomplex van de RAI Amsterdam knuffelen met pony’s van manege Equito uit Amstelveen.

Hier kunnen bezoekers ook terecht voor informatie over het KNHS Young Leaders Program.

Meet&Greet

In het promodorp is een Meet&Greet met Britt Dekker en Esra de Ruiter bij de stand van het YouTube-kanaal PaardenpraatTV. Ook kunnen de ‘Jumpertjes’ zich laten schminken en een glittertattoo laten zetten en ze moeten niet vergeten om met Jumper de mascotte op de foto te gaan!

Na afloop van het programma krijgen de kinderen een leuke goodiebag mee naar huis.

Programma Novotel Jumpertjes Kinderochtend 2019:

08.30 uur SoSo Bixie Events Jumperspel
09.05 uur Clinic Britt Dekker & Anky van Grunsven
09.45 uur Springparcours lopen voor iedereen
10.10 uur Paard & Pony-relais
10.45 uur Prijsuitreiking Paard & Pony-relais

Bron: jumpingamsterdam.nl/kinderochtend

Foto: Digishots

 

Reacties