Jumping Amsterdam: Adelinde Cornelissen en Governor STR winnen Lichte Tour

Jumping Amsterdam: Adelinde Cornelissen en Governor STR winnen Lichte Tour

Adelinde Cornelissen - Governor STR
Adelinde Cornelissen - Governor STR Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

De zege in de Lichte Tour-rubriek tijdens Jumping Amsterdam was vrijdagavond voor Adelinde Cornelissen en Governor STR. “Hij had een klein schrikmomentje tijdens de proef, maar verder liep hij vanavond fantastisch,” reageert de amazone.

De achtjarige hengst van de familie Korbeld werd afgelopen twee jaar reservekampioen op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo.

Eerste indoorwedstrijd

“Dit is zijn allereerste indoorwedstrijd in zo’n internationale entourage, dus dat vond ik wel een beetje spannend,” aldus Cornelissen. Ze noteerde met de Totilas-zoon een percentage van 73.284%.

De tweede plek was voor Joyce Heuitink met Gaudi Vita (v  Apache – 72.990%). Op de derde plek eindigde Jeanine Niewenhuis met Genua TC (v Charmeur – 71.471%).

Zaterdag komen de beste zes combinaties voorafgaand aan de FEI Dressage World Cup™ aan start in de Inter I kür op muziek.

Programma Jumping Amsterdam

Voor vrijdag staat tijdens Jumping Amsterdam onder meer de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy, de Grand Prix van de FEI Dressage World CupTM en de RAI Amsterdam Prijs (internationaal springen) op het programma.

Kijk voor het volledige programma op jumpingamsterdam.nl

Bron: Jumping Amsterdam /  Hoefslag

Reacties