Julie Koelewijn: “Het leuke aan groomen vind ik dat je zo persoonlijk...

Julie Koelewijn: “Het leuke aan groomen vind ik dat je zo persoonlijk met de paarden bezig bent”

Julie Koelewijn © Denise van der Plas

Na ervaring op te doen bij verschillende topstallen, besloot Julie Koelewijn haar droom achterna te jagen en haar eigen bedrijf te starten. Sinds vorige maand is haar bedrijf Mijngroom.nl een feit.

Grote stallen

De 22-jarige Koelewijn komt zelf niet uit een paardenfamilie. “Mijn gezin heeft helemaal niets met paarden, maar bij mij is de passie toen ik ongeveer zes jaar was ineens ontstaan”, vertelt ze. “Ik wilde heel graag op paardrijles en mocht van mijn moeder naar de manege. Uiteindelijk ben ik de opleiding Paardenhouderij en Sport gaan volgen. Het werd mijn doel om op de grootste stallen van Nederland te wonen en te werken, dat is tijdens mijn derde stage bij Anky van Grunsven gelukt.”

Springstal

Tijdens haar opleiding volgde Koelewijn haar eerste stage bij Manege Hillegom. “Het is dus best klein begonnen, daarna ben ik naar Kim Hoogenraat gegaan in Lijnden. Daar heb ik het onwijs naar mijn zin gehad en heel veel kunnen zien. Ik ben altijd meegegaan op wedstrijd en dat was echt superleuk. Na dat schooljaar besloot ik om BBL te gaan doen, toen ben ik op het Anky Education Center terecht gekomen.”

Ervaring uitbreiden

Koelewijn deed veel ervaring op in de dressuursector. “Na Anky heb ik bij Sport Pro Horses op stal gewerkt en een jaar voor Jazmin Yom-Tov gegroomd. Ik verzorgde haar paarden en ging zowel nationaal als internationaal met haar mee op wedstrijd. Ik wilde eigenlijk al heel lang voor mezelf beginnen. Ik wilde mijn ervaring uitbreiden en voor meerdere mensen werken; dit jaar heb ik het gewoon gedaan. Mensen kunnen me inhuren voor het werk op stal, maar ook als persoonlijke groom.”

Persoonlijke aandacht

Pas een maand na de start van haar bedrijf, midden in de coronacrisis, heeft Koelewijn het al heel druk. “Ik ben nu voor verschillende bedrijven aan het werk, het gaat eigenlijk heel goed en dat had ik niet zo snel verwacht. Ik was heel druk met mijn website, maar ik was al aan het werk voordat de PR klaar was. Het leuke aan groomen vind ik dat je zo persoonlijk met de paarden bezig bent, echt tijd vrij kunt maken om het paard een plezier kunt doen. Ik vind die persoonlijke aandacht voor de paarden ook heel belangrijk, ik wil een paard niet zo snel mogelijk terug in de stal zetten. Dat is een van de redenen dat ik voor mezelf ben begonnen, zodat ik dit zo vaak mogelijk en voor zo veel mogelijk bedrijven kan doen.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties