Jules de Bruijn wint in Tolbert: ‘Mooie opsteker!’

Jules de Bruijn wint in Tolbert: ‘Mooie opsteker!’

0 182
Jules de Bruijn en Jackal

Afgelopen woensdag was de Starsale Auction voor het eerst te gast in Tolbert. Vooraf aan deze veiling kwamen de vierjarige en vijfjarige springpaarden in actie.

Mooie dag

Voor de liefhebbers en kenners was het dus een uitstekende dag om jonge talenten te spotten. “Het algemene beeld bij de vierjarige paarden was echt super”, aldus Arjen Vos, die samen met Jan Wildeboer de jonge paarden beoordeelde op hun manier van springen. Hij had ook lovende woorden voor de manier waarop de jonge springpaarden werden voorgesteld. “Het gaat om een groep ruiters die heel goed weet waar ze bezig zijn.” Bij de 5-jarigen was de kwaliteit in de breedte iets minder, al spreekt Vos wel van een hele goede kopgroep. “Het was al met al een mooie dag, waarbij we veel enthousiaste reacties hebben gehad.”

Heel bijzonder

Grote winnaar van de dag was Jules de Bruijn. De succesvolle ruiter uit Goutum, die jaren reed voor de bekende VDL-Stud in Bears, schreef zowel de wedstrijd voor de vier- als de vijfjarigen op zijn naam. “Ja, heel bijzonder, een mooie opsteker”, zegt De Bruijn, die paardrijden als uit de hand gelopen hobby heeft. In het dagelijks leven is hij anesthesiemedewerker in Leeuwarden.

Met de vierjarige Cannonball kreeg hij een 8,6 voor het springen en een 8,2 voor de manier van rijden. Cannonball stamt van de hengst Christiano en komt uit een moeder van de volbloed Julio Mariner. Fokker is Johannes Bauhaus uit Bocholt. Bij de vijfjarige paarden greep Jules de Bruijn de overwinning met Jackal. De jury waardeerde hun optreden met een 8,7 en 7,8. Dit paard is een nakomeling van Zirocco Blue VDL, de hengst die grote successen vierde met Jur Vrieling.

Starsale Auction

Voor het eerst was de Starsale Auction te gast in Tolbert. De organisatie kijkt terug op een geslaagde 19e editie. “De belangstelling was echt enorm en werd van alle kanten geboden op de veulens, ook telefonisch vanuit het buitenland”, blikt bestuurslid Martine Hylkema tevreden terug. Duurste veulen op de Starsale Auction was de hengst On Demand, een nazaat van de dressuurhengst Ferdinand uit een moeder van Davino. Dit hengstveulen werd door de nieuwe veilingmeester Frederik De Backer voor een bedrag van 16.000 euro aan de man gebracht.

Volgens Hylkema lag de gemiddelde prijs dit jaar op bijna 6.300 euro. “Een mooi en realistisch gemiddelde. En wat vooral mooi is: bijna alle 60 veulens zijn ook echt verkocht. En daar gaat het uiteindelijk om.”

Bron: persbericht

Reacties