Judy de Winter: “Ze passen heel goed bij elkaar”

Judy de Winter: “Ze passen heel goed bij elkaar”

0 1131
Four Legends en Marieke van der Putten, zijn voormalig amazone

Stephanie de Frel maakte haar debuut met WINTERS Four Legends KS op de subtopwedstrijd in Oud Gastel. Ze wonnen de Prix St. Georges met 69,85%. Stephanie Kooijman werd tweede in het zadel van Presidents Chagall D&R. Zij kwamen het dichtste bij met 68,62%.

Mooie combinatie

Judy de Winter, eigenaar van Four Legends vertelt “Het was natuurlijk allemaal nog even zoeken, ze zit er nog maar drie weken op. Voor de eerste keer ging het supergoed. Ze hebben een goede score neergezet en ze zijn een hele mooie combinatie. Four Legends is geen supergrote hengst, Stephanie is ook niet zo groot en dat maakt hem wat groter. Het is echt een heel mooi beeld. Ze passen heel goed bij elkaar en Stephanie was er zelf ook hartstikke blij mee. Ze kent hem eigenlijk nog niet goed genoeg, maar wat ze voelde was goed. Hij stond er heel mooi aan en het was hartstikke goed, ik ben er heel blij mee. Het enige waar nog wat aan moet gebeuren is de afstemming, het zijn kleine details waar ze nu aan moet werken. Daarnaast moet Stephanie er even aan wennen dat Four Legends er in de ring echt voor gaat. Hij is nergens bang van en doet zijn best, dat is echt leuk om te zien.”

KWPN Stallion Show

WINTERS Four Legends KS zal te zien zijn op de KWPN Stallion Show, waar hij meeloopt in een showblok. “Dat gaan we meepakken, maar we trainen voorlopig vooral door in de Lichte Tour zodat Stephanie helemaal één met hem wordt. Four Legends is heel getalenteerd in het hogere werk, maar het mooiste van alles vind ik dat er weer iemand met hem de ring in gaat die er zin in heeft. Het is fijn om dat paard in de ring te zien, hij loopt daar graag. We waren er allemaal hartstikke blij mee” aldus De Winter.

Routine

Stephanie Kooijman en Presidents Chagall D&R debuteerden vorige maand winnend in Den Hoorn. Dit was pas de tweede subtopwedstrijd voor de combinatie. “Vandaag ben ik er echt achter gekomen hoe veel power dit paard kan hebben”, reageert Kooijman. “Natuurlijk mis je dan een beetje de routine samen om dat in goede banen te lijden. Eigenlijk had Chagall dus de leiding, en mocht ik mooi meeliften. Ik hoop dat ik de volgende keer een beetje meer de leiding mag nemen, maar al met al super trots en blij. Wat een gevoel geeft dit paard!”

Bron: KWPN

Foto: Timo Martis

Reacties