Judy de Winter blij met Stephanie de Frel als nieuwe amazone voor...

Judy de Winter blij met Stephanie de Frel als nieuwe amazone voor Four Legends KS: “Dit komt helemaal goed”

0 2596
Marieke van der Putten - Four Legends KS Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots

Judy de Winter heeft er een nieuwe stalamazone bij. Niemand minder dan Stephanie de Frel brengt voortaan de paarden van De Winter uit op wedstrijd. Maar haar grote project wordt de KWPN-hengst Four Legends KS (v. Wynton). Eerder was de hengst al onder vele andere ruiters succesvol, maar de laatste tijd onder Dominique Filion.

Goed afgericht

“Allereerst wil ik zeggen dat ik heel blij ben dat ik iemand heb gevonden voor Four Legends.” Steekt De Winter van wal. “Hij heeft het met Dominique natuurlijk fantastisch gedaan. Dominique had ook al wat dingen aangesneden richting de Grand Prix en ik had ook wel gedacht dat die twee all the way zouden gaan samen. Maar dan is het wel even moeilijk om iemand te vinden die op dat moment kan draaien met zo’n paard. Gelukkig heeft zij dat paard wel zo mooi afgericht dat het ook wel wegrijden is.”

Filmpje

Stephanie de Frel neemt dus voortaan plaats in het zadel van de hengst. Afgelopen maandag startte ze officieel. “Ik heb gisteren al wel een filmpje gemaakt van een stukje piaffe en passage en dan denk ik wel ‘ja, dat komt wel helemaal goed hoor!’ Buiten dat zijn zij samen ook een hele mooie combinatie. Laat ik het zo zeggen, ik ben heel blij voor Four Legends, maar ook voor mezelf.”

Zelfstandigheid

De Winter heeft in haar stal plaats voor 32 paarden en zet het liefst alle boxen vol met handelspaarden. “Allemaal leuk en aardig, maar daar heb je wel ruiters voor nodig. Ik heb natuurlijk wel een hoop mensen werken, maar zo iemand als zij is niet zo makkelijk te vinden. Ik vind het heel fijn als iemand gewoon zelfstandig kan rijden en jonge paarden kan trainen. Ik had links en rechts wel gehoord dat ze bij VMF weg zou gaan dus toen heb ik de stoute schoenen aan getrokken en het haar gewoon gevraagd.”

Wil jij mij eens bellen?

“Ik kan misschien niet aan toppaarden bieden wat ze gewend is, maar ik heb één troef en dat is Four Legends.” vertelt De Winter lachend. “Toen ik haar benaderde was ze nog wel bij VMF werkzaam. Ik heb haar in eerste instantie niet benaderd omdat ik wist dat ze wegging. Ik heb Stephanie destijds een Facebook-messenger berichtje gestuurd van ‘joh, zou je mij eens willen bellen?’, maar er ging zoveel tijd overheen dat ik dacht dat ze niet wilde. Wij hebben dezelfde smid en daar heeft ze toen aan gevraagd waarom ze mij moest bellen. Hij zei toen dat het met Four Legends te maken had en toen heeft ze toch gebeld. En nu zijn we hier.”

Rust

De Frel ging niet meteen bij De Winter aan de slag. “Ze wilde het wel netjes afmaken bij VMF en daarna een paar weken rust pakken. Ik zei nog wel dat ze voordat ze helemaal rust zou nemen ze toch een keer dat paard moest proberen. Dan weet je ook meteen of het de moeite waard is. Ze kwam, probeerde en zei: Weet je wat, ik vind hem echt de moeite waard, ik begin volgende week. Het is toch iets sneller gelopen dan gedacht.”

Eerst Lichte Tour

“Stephanie werkt nu half bij mij en half voor zichzelf, maar misschien dat ze in de toekomst wel helemaal bij mij komt. Ik heb immers genoeg paarden staan die het goed doen in de sport. Het is er allemaal wel, dus ik wil er in ieder geval voor gaan. Ik hoop dat ze uiteindelijk zegt dat ze voor mij gaat. Ze rijdt hem nu in ieder geval vijf dagen en dat vind ik heel mooi. Eerst in de Lichte Tour en daarna meer, ze gaan het allemaal kunnen!” Besluit De Winter. 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties