Jude Burgess blinkt uit met jonge paarden op CSI Valkenswaard

Jude Burgess blinkt uit met jonge paarden op CSI Valkenswaard

Jude Burgess

Jude Burgess heeft tijdens het CSI Valkenswaard zowel de rubriek voor vijf- als zesjarigen paarden gewonnen. Bij de vijfjarigen startte hij als laatste met Jackson (Kannan x Londontimes). Hij heeft de tijd van de als tweede geplaatste combinatie, Katja Haep en Gucci met meer dan twee seconden te verbeteren.

Jackson

“Jackson is een grote jongen, maar heel voorzichtig. We hebben hem gekocht op een veiling als 3-jarige. Hij heeft tot nu nog maar zes wedstrijden gelopen en dit is zijn eerste overwinning,” zegt de 37-jarige Burgess in een interview op de website van Tops International. De springruiter, woonachtig in Tunbridge Wells, Kent, runt daar samen met zijn schoonzus Arianna Kuligowski een stal waar nog zo’n 20 jonge paarden staan.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen pakte hij de winst met merrie Ivascalle. De merrie in het bezit is van Kuligowski die de haar als 4- en 5-jarige heeft gereden. “Ivascelle is als driejarige gekocht op een veiling en vanaf het begin af aan een echt competitief paard geweest.

Nederlands tintje

Bij de zevenjarigen was de top drie volledig Nederlands. Piet Raijmakers Jr. was het snelste met Olaya Z. Na afloop zei Raaijmakers Jr. tegen Tops International: “Ik rijd deze merrie nu een jaar, ze is extreem voorzichtig en super snel. Ze valt echt op tussen alle andere, maar de toekomst zal uitwijzen hoe ver ze gaat komen in de sport.” Raijmakers Jr. werd als tweede gevolgd door Aniek Diks met Harm en Tamara Klop met Happy Handsome.

 

Bron: Tops International 

Foto: Remco Veurink

Reacties