Juan Matute Guimon terug in de ring na levensreddende operatie

Juan Matute Guimon terug in de ring na levensreddende operatie

Juan Matute Guimon
Juan Matute Guimon FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Juan Matute Guimon kondigt aan deze week mee te doen aan de Spaanse Kampioenschappen in Madrid. Vijf maanden nadat hij zijn levensreddende operatie onderging zal hij weer in de ring te zien zijn met Quantico.

De 22-jarige ruiter vertelt dat hij bijna volledig hersteld is, maar wel een beetje nerveus is om weer wedstrijden te rijden. “Ik ben zo opgewonden”, zegt hij in een sms tegen dressage-news.com. “Ik kan niet wachten. Ik ben bijna 100%, maar nog niet helemaal; het zal met de tijd komen. De manier waarop ik het zie, is dat ik strijd om het ritme op te pikken en me voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokio”.

Opgewonden

De laatste keer dat Juan deze ruin uitbracht was in februari op het Las Cadenas-concours in Madrid, op Grand Prix-niveau. Twee maanden daarvoor behaalde hij een persoonlijk record van 80,510% in de World Cup Freestyle in Mechelen, België. “Ik wil niet te lang weg zijn voor het geval ze me vergeten. Ha, ha”, grapte hij. “Ik ben echter zeer opgewonden, want het zal de perfecte gelegenheid zijn om mezelf en duizenden anderen te bewijzen dat als je geloof hebt en gelooft in je dromen, je bergen kunt verzetten.”

Genetische aandoening

Matute Guimon stortte in mei in elkaar toen hij van het paard stapte. Een neurochirurgisch team voerde vier dagen later een langdurige en succesvolle operatie uit in het Jiménez Díaz Foundation-ziekenhuis om te herstellen wat een genetische aandoening in de hersenen bleek te zijn.

Bron: Dressage-news

Foto: Digishots

Reacties