Juan Matute Guimon laat grote vooruitgang zien

Juan Matute Guimon laat grote vooruitgang zien

Juan Matute Guimon Quantico Ymas
Juan Matute Guimon - Quantico Ymas FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Juan Matute Guimon was afgelopen zondag wakker en zat in een stoel te wachten op zijn ouders met een grote smile. “De dokters en verpleegsters waren er allemaal en waren verbaasd over zijn vooruitgang in de afgelopen 48 uur”.

Geheugen

Matute Guimon laat veel vooruitgang zien in zijn herstel. Zijn zus Paula Matute Guimon schrijft “Hij kan nog niet praten maar hij begrijpt compleet wat er gezegd wordt. Hij gebruikte zijn hoofd om te antwoorden op de vragen van onze ouders. Zijn geheugen lijkt zich ook te herinneren wat er is gebeurd en ook de situatie rondom de Covid-19 pandemie wist hij. Vandaag was een hele grote stap vooruit!”

Hersenbloeding

Op 5 mei stortte Juan Matute Guimón na het rijden in elkaar en moest hij per helikopter naar het Universitair Ziekenhuis van Madrid worden gebracht. De artsen diagnosticeren een hersenbloeding en opereerden hem. Het was niet zeker of de 22-jarige Spanjaard het zou overleven. Een hersenscanCT-scan en meerdere operaties volgden. Na twee operaties laat de ruiter overtreft de ruiter de ene na de andere verwachting.

Bron: Instagram Paula Matute Guimon

Foto: Digishots

 

Reacties