Joyce Lenaerts’s Beukenvallei’s Ubique overleden

Joyce Lenaerts’s Beukenvallei’s Ubique overleden

0 2750
Beukenvalei's Ubique
Joyce Lenaerts - Beukenvallei's Ubique

Joyce Lenaerts heeft afscheid moeten nemen van haar Grand Prix-paard Beukenvallei’s Ubique (v. Welt Hit II).

In 2013 maakten Lenaerts en Ubique hun debuut in de internationale Grand Prix op CDI Pompadour. Precies één jaar daarvoor, in 2012, won de combinatie nog hun debuut in de internationale Lichte Tour op diezelfde wedstrijd. De combinatie kwam in 5 internationale Grand Prix wedstrijden van start, tot Ubique zich in 2016 blesseerde.

Blessure

Tijdens de internationale wedstrijd in Oliva in april 2016, sloeg de ruin erg hard tegen de staldeur. Hierbij blesseerde hij de kogel van zijn achterbeen. Lenaerts dacht toen dat deze blessure niet meer goed zou komen.

‘Gelukkig is hij daar weer bovenop gekomen,’ vertelde Lenaerts in 2017 aan Hoefslag, toen de combinatie weer voor de eerste keer aan de start verscheen. De combinatie werd toen tweede met 67,63% in de Intermediaire II.

Succesvol

Ubique kwam als veulen bij Lenaerts op stal en ze leidde hem zelf op tot het hoogste niveau. Enkele hoogtepunten uit hun carriere zijn de Prix St. George én de kür overwinning in Pompadour. De combinatie sleepte veel nationale en internationale Lichte Tour overwinningen binnen, werd Nederlands kampioen in het ZZ-zwaar en werd reservekampioen in de Lichte Tour.

‘Wat ga ik hem missen,’ schrijft Lenaerts op Facebook. ‘Het is helaas veel te vroeg om afscheid van hem te nemen.’ De vosruin werd 18 jaar oud.

 

R.I.P mijn allerliefste Ubique! Wat ga ik hem zo enorm missen! 😪Helaas veel te vroeg afscheid van hem moeten nemen😔

Geplaatst door Joyce Lenaerts op Dinsdag 19 maart 2019

 

Bron: Hoefslag / Facebook

Archieffoto: Remco Veurink

Reacties