Joyce Lenaerts neemt plaats in de NRPS Hengstenkeuringscommissie

Joyce Lenaerts neemt plaats in de NRPS Hengstenkeuringscommissie

kwpn
Joyce Lenaerts & Iconic B © DigiShots

Joyce Lenaerts is toegetreden als jurylid bij de hengstenkeuringscommissie bij het NRPS. De amazone uit Leende is met haar gedegen sport-achtergrond toegetreden in de specialisatie dressuur.

Adviseur

Lenaerts vertelt “Ik heb al twee jaar deelgenomen aan de advies commissie. Dat vond ik heel erg leuk om te doen en dat heb ik ook met veel plezier gedaan. Daarna heb ik een aantal gesprekken gehad met het NRPS. Ze vroegen of ik openstond voor een functie in de hengstenkeuringscommissie. Ik dacht, waarom niet, leuk!”

Doorslaggevende rol

“Bij de advies commissie was het letterlijk advies geven en je mening onderbouwen bij twijfelgevallen. In de advies commissie zat één dressuur- en één springspecialist. Dat was geen doorslaggevende rol en dat is een groot verschil met de functie die ik nu krijg. De hengstenkeuring zal in februari en maart gaan plaatsvinden” vertelt ze.

Meer aanmeldingen

Lenaerts heeft in het verleden de NRPS goedgekeurde hengsten Florett Ass (v. Florestan I) en Spielberg (v. Sunny-Boy) gereden. “In de loop der jaren heb ik een aantal keer meegereden op de jaarlijkse Showdag. Ook ben ik een aantal keer gastruiter geweest bij het verrichtingsonderzoek. Daardoor weet ik al een beetje hoe het werkt en natuurlijk door de advies commissie. Het is een verrassing wat ik komende jaren ga zien. De laatste twee jaar heb ik ervaren dat er steeds meer aanmeldingen waren. Ik hoop dat we het aanbod groter kunnen maken en de dressuurrichting verder kunnen uitbouwen.”

Goede communicatie belangrijk

“De communicatie tussen de fokkers en het stamboek vind ik heel erg belangrijk. Het programma moet goed in elkaar zitten voor de hengstenkeuring. Als we dat kunnen uitbreiden is het misschien mogelijk om meer inschrijvingen te krijgen. Ik heb er veel zin in en ik hoop dat andere fokkers er ook zo over denken en het NRPS een kans geven. Het NRPS is een breder stamboek waarbij ook pony’s aangemeld kunnen worden. Er is meer diversiteit in kleuren en het kan voor veel fokkers een andere ingang zijn. Ik hoop dat het leid tot meer goede veulens en een groter hengsten aanbod” vertelt Lenaerts enthousiast.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties