Joyce Lenaerts’ Niniek STV overleden

Joyce Lenaerts’ Niniek STV overleden

0 1228
Joyce Lenearts hier met Niniek's nakomeling Iconic B tijdens de KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

“Met enorm veel verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van ons paradepaardje van stal , onze top merrie Niniek STV (Jazz x Variant )”, begint Lennaerts vanochtend haar Facebook-post. 

Succes in de ring

De merrie was zeer succesvol in de ring. Eerder heeft Marcel Sterrenburg Niniek succesvol uitgebracht in de Grand Prix en vervolgens mocht Lennaerts de teugels overnemen. De amazone en de merrie zaten samen in het A kader van de future cup (U25), en behaalden vele successen. 

Nakomelingen

Maar ook voor de fokkerij betekende de keur sport (dr) en preferente prestatie merrie veel. Ze  bracht 11 nakomelingen waaronder de verrichtingskampioen Iconic B (v. Bon Bravour). Iconic B werd goedgekeurd bij het KWPN, liep twee WK’s en maakte vorige week zijn Lichte Tour debuut. Ook de dochters van de Jazz-merrie Up Seven (v. OO Seven) en Happiness (v. Connaisseur ) hebben deelgenomen aan het WK voor jonge paarden en haar zoon Legend B (v. De Niro) is aangewezen voor het Kwpn verrichtingsonderzoek.

Lichte Tour

Niniek heeft nu vier nakomelingen op Lichte Tour niveau. Naast Iconic B zijn ook Chopard B (v. OO Seven), Up Seven en Happiness Lichte Tour geklasseerd. 

Majesty B

Vorige week bezocht Lenaerts de keuring en werd de laatste dochter van Niniek, Majesty B (v. Totilas) voorlopig keur. Ook kreeg de merrie een ticket kreeg voor de Nationale Merrie Keuring.

“Bedankt voor alles”

“Lieve Niniek wat was je bijzonder, bedankt voor alles. Wij kunnen in de fokkerij jouw lijn gelukkig doorzetten met jouw twee dochters Kiniek en Majesty en natuurlijk met jouw zoon Iconic B”, besluit Lenarts haar bericht.  

Bron: Facebook / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties