CDI de Peelbergen | Joyce Heuitink: “Mijn combinaties zijn al vroeg in...

CDI de Peelbergen | Joyce Heuitink: “Mijn combinaties zijn al vroeg in het seizoen in vorm”

Peelbergen
Prijsuitreiking Grade V CPEDI de Peelbergen 2019 © DigiShots

Het Nederlandse para-dressuurteam heeft met overmacht de Landenwedstrijd van de CPEDI3* De Peelbergen gewonnen, die tevens de tweede observatiewedstrijd was richting het EK in Rotterdam. Nederland bleef ruim 14% voor op het Noorse team dat op de tweede plek eindigde, België werd derde.

Vroeg in het seizoen

Er waren al het hele weekend meerdere successen voor de Nederlandse ruiters, daar werden vandaag in de kür op muziek nog overwinningen aan toegevoegd voor Frank Hosmar, Sanne Voets, Nicole den Dulk en Rixt van der Horst. “Het was een hele succesvolle wedstrijd voor ons”, vertelt bondscoach Joyce Heuitink trots. “Al vroeg in het seizoen zijn we in vorm. Nu moeten we dat zien vast te houden. We hebben met een hele goede gemiddelde score de landenwedstrijd gewonnen. Je kunt wel alle proeven winnen, maar als de percentage achter blijven dan heb je daar minder aan. Mijn combinaties hebben gewoon heel goed gereden. Dat deden ze twee weken geleden op het NK Dressuur ook al. Al vroeg in het seizoen zijn ze in vorm en dat moeten we zien vast te houden. De grootste concurrentie komt op het EK in Rotterdam van Groot Brittannië en Denemarken. Daar kijk ik echt naar uit. Vorig jaar wonnen we goud op het WK in Tryon en dat winnen doen we graag nog een keer. Ik ben vol goede moed. Kom maar op.”

Brede groep

“Om mijn team voor het EK samen te stellen wordt nog een hele kluif. In de tweede week van juli hebben we de laatste wedstrijd in Duitsland. In de breedte wordt er gewoon goed gepresteerd. Hier in de Peelbergen wonnen we veel en was het echt loon naar werken. Er waren naast de juryleden die op het EK jureren ook twee nieuwe die ons nog nooit beoordeeld hadden. Dat geeft dan weer een meer representatief beeld hoe we er voor staan. In Rotterdam mag ik maar met vier combinaties aan start komen. Momenteel heb ik met Nicole den Dulk, Rixt van der Horst, Demi Vermeulen, KNHS Talententeamlid Maud de Reu, Frank Hosmar, Sanne Voets en Lotte Krijnsen een hele brede groep om op uit te selecteren”, sluit Heuitink af.

Zie ook: CPEDI de Peelbergen | Nieuw PR voor Sanne Voets: “Genieten met een grote G”

Bron: KNHS

Reacties