Joyce Heuitink in FEI Paradressuur comité: “Ontwikkeling van de sport is snel...

Joyce Heuitink in FEI Paradressuur comité: “Ontwikkeling van de sport is snel gegaan”

Joyce Heuitink
Persconferentie EK Rotterdam The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

Tijdens de online Board Meeting van de FEI is Joyce Heuitink op 19 november benoemd tot het FEI Para Dressage Committee. De Nederlandse bondscoach is daarmee de opvolgster van internationaal jurylid Hanneke Gerritsen. “Een mooie taak om naast het werk van de KNHS te doen”, vertelt Heuitink.

Ontwikkeling

In 2013 werd Heuitink benoemd tot KNHS Bondscoach Paradressuur. In de afgelopen jaren wist ze TeamNL naar vele internationale medailles en titels te begeleiden. “Ik denk dat ik vanuit mijn veelzijdigheid als amazone, jurylid, bondscoach, parajurylid en trainer tot Grand Prix-niveau op diverse vlakken mijn steentje kan bijdragen.”

Haar nieuwe functie bij de FEI loopt tot en met 2024. “Ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de paradressuur op internationaal niveau. De ontwikkeling van de parasport is de laatste jaren erg snel gegaan. Dat zie je terug in de kwaliteit van de paarden, trainers en wedstrijden en in de nog altijd groter wordende groep ruiters die er samen voor zorgen dat de top beter scoort en breder wordt.”

“Dat zien we niet alleen in Nederland, het regerend Wereld- en Europeeskampioen, maar ook in andere inmiddels toonaangevende landen.”

Caps verplicht

Daarnaast besloot de FEI tijdens diezelfde vergadering dat het dragen van een veiligheidshelm in de Grand Prix vanaf 1 januari 2021 definitief verplicht is. De petities en commotie rondom het behouden van de dressuurhoeden heeft dus geen verandering teweeg gebracht.

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties