Grote Prijs Rotterdam: Jos Verlooy snelt naar overwinning

Grote Prijs Rotterdam: Jos Verlooy snelt naar overwinning

Jos Verlooy
Jos Verlooy en Caracas (foto: DigiShots)

Op CHIO Rotterdam is de Longines Grand Prix of Rotterdam (1.60m) zopas gewonnen door de Belg Jos Verlooy met Caracas. De enige Nederlandse in de barrage was Lisa Nooren: zij eindigde op de negende plaats in 46,74 seconden, met vier strafpunten.

In de Longines Grand Prix of Rotterdam (1.60m) kwamen 50 ruiters aan de start. Slechts 11 combinaties bleven foutloos en binnen de tijd, waaronder Lisa Nooren met VDL Groep Sabech d’Ha. Zij namen het tegen elkaar op in de barrage.

Nooren negende

Nooren start als tweede in de barrage met VDL Groep Sabech d’Ha. Op de tweede hindernis, die voor heel wat combinaties problemen oplevert, zien ze een balk vallen.

Verlooy voor Fredricson

 

Jos Verlooy en Caracas starten sterk. Verlooy stuurt zijn imposante schimmel scherp rond en neemt risico’s. En dat loont: ze blijven foutloos, in een hele snelle tijd van 43,69 seconden. Een hele sterke ronde!

Ook de Zweed Peder Fredricson (die vorig jaar won in Rotterdam) en H&M Christian K blijven foutloos. Zij beginnen rustig en finishen in 44,67 seconden, bijna een seconde trager dan Verlooy dus.

Sprunger derde

De Zwitserse Janika Sprunger start met Baccardi VDL als laatste aan de barrage. Het paard verliest tijdens de proef een ijzer, maar dat hindert niet. Baccardi geeft een springshow weg, maar maakt geen schijn van een kans om in de buurt van de tijd van Verlooy te komen. In 46,03 wordt ze derde. 

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

Foto: DigiShots

 

 

Reacties