Jos Verlooy blijft leider na tweede mache BK

Jos Verlooy blijft leider na tweede mache BK

0 116
Jos Verlooy
Jos Verlooy - Igor FEI European Championships 2019 © DigiShots

Uittredend Belgisch kampioen Jos Verlooy begon aan het Belgisch Kampioenschap als leider na het jachtparcours en behoudt die positie ook na de tweede manche.

Morgen is een rustdag op het terrein van Zangersheide. Zaterdag wordt de finale met de top 16 gesprongen, over twee omlopen, waarin Verlooy als laatste start, met nul strafpunten. De top 10 staat op minder dan één springfout achter Jos Verlooy.

Eén balk verschil

Eén balk kan zaterdag het verschil maken tussen een podiumplaats en een plaats in het achtervolgend peloton. Uittredend vice kampioen Pieter Clemens stond na de eerste manche zesde en klimt dankzij een foutloze tweede ronde naar de tweede plaats.

Top vijf

Zijn dichtste concurrenten lieten alle drie één strafpuntje tijd optekenen: Nicola Philippaerts (Zayado, Cayado) zakt zo van de tweede naar de derde plaats. Yves Vanderhasselt (Jeunesse, Eldorado vd Zeshoek) gaat van plaats drie naar vier. Ook Nathan Budd (Cashpaid J&F, Casall) kwam buiten met één punt tijd en staat nu vijfde.

Niels Bruynseels (Kopernic van Orti, Diamant de Semilly) is er nog net bij in de finale. Hij staat 16e en start zaterdag als eerste in de finale op 5,88 strafpunten van leider Verlooy.

 

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

Reacties