Jos Hogendoorn”Gelukkig kunnen we nu laten zien wat King in huis heeft”

Jos Hogendoorn”Gelukkig kunnen we nu laten zien wat King in huis heeft”

Jos Hogendoorn - King Fan Weerdenbras
Jos Hogendoorn - King Fan Weerdenbras Indoor Oosteind 2019 © DigiShots

Jos Hogendoorn reed de Dark Pleasure-zoon King Fan Weerdenbras in Oosteind naar de overwinning bij de 4-jarigen tijdens de KWPN Young Dressage Talents. “King is een paard met altijd de juiste instelling en hij heeft veel kwaliteit in alle drie de gangen,” vertelt Hogendoorn.

“Het is een paard met heel veel mogelijkheden. Afgelopen zomer deden we ook mee aan de Pavo Cup maar dat kwam toen net iets te vroeg voor de hogere punten.”

Werkbaarheid

Marian Dorresteijn en Tom Franckx beoordeelden de paarden is Oosteind. Na de eerste ronde stonden Hogendoorn en King nog 2e met 85 punten, maar daar kwam na het overrijden verandering in.
Gastruiter Tom Franckx loofde King Fan Weerdenbras om zijn bewerkbaarheid en beloonde hem met 90 punten.

Succesvolle toekomst

Volgens Hogendoorn is King een groot paard dat even de tijd nodig had om sterk te worden. “Gelukkig konden we nu laten zien wat hij in huis heeft!! Ik ben begin dit jaar een samenwerking aangegaan met Kirby Kroos en de familie Plaizier, beide eigenaren van King. Toen heb ik de teugels overgenomen van Kirby om King voor te bereiden op de jonge paarden wedstrijden. Inmiddels hebben we een trainingsstal, Plaizier Dressage Stables, met eigen paarden en trainingspaarden. Ik ga King samen met Kirby rustig verder opleiding. Hij krijgt de tijd om zich te ontwikkelen en we hopen natuurlijk op een succesvolle toekomst met hem.”

Knight Power

In de groep met 4-jarige paarden kwamen ruim veertig combinaties in de baan. De tweede plek was voor Daniëlle Houtvast met Knight Power (v Governor x Swarovski). Deze combinatie scoorde onder meer een 9 voor draf en galop. Knight Power ging met 86 punten aan de leiding in de eerste ronde. Met de 88 punten voor het overrijden betekende dat uiteindelijk een tweede plaats.
Dirk-Jan van de Water werd derde met Picasso (v Lord Leatherdale x Krack C).

Driejarige paarden

Ruim 70 combinaties verschenen aan de start bij de 3-jarige paarden. Omdat vijf paarden 83% scoorden in de eerste ronde, verschenen acht paarden in de baan voor het overrijden.

Grand Prix- ruiter Tom Franckx was ook hier de gastruiter en ook in deze rubriek was het overrijden doorslaggevend. Winnaar Lucky Star (Everdale x Sonique), gefokt door Dhr. Both, stond na de eerste ronde nog vierde, maar met de 95 punten van Frankx kon hij zich als winnaar laten kronen op het einde van de dag.

Lionell VE

Amazone Charlotte Fry stond met Lionell VE, de volle broer van de NRPS gekeurde Nespresso, eerste na de voorronde en mocht zich uiteindelijk als derde opstellen in de prijsuitreiking.

Charlotte Fry – Lucky Star
Indoor Oosteind 2019
© DigiShots

“Lucky Star is ‘amazing to ride’,” reageerde de Britse amazone. “Hij houdt van werken en doet altijd zijn best. Hij geeft een onwaarschijnlijk goed gevoel, hij is super elastisch en zijn galop voelt alsof je de grond niet raakt. Lionell is erg nuchter, heeft een mooi voorkomen en laat zich extra zien in de ring.”
Tweede in deze rubriek werd Firenzo (v For Romance x Christ), van eigenaar Jelle Meewis, gereden door Saskia van Es.

Alle uitslagen van de KWPN Young Dressage Talents vind je hier.

Bron: KWPN West-Brabant

Foto’s: Digishots

Reacties