Jorinde Verwimp haar Tiamo neemt afscheid van de sport

Jorinde Verwimp haar Tiamo neemt afscheid van de sport

0 1178

Jorinde Verwimp haar toppaard Tiamo neemt afscheid van de sport.

Tiamo

De amazone begon haar succesvolle dressuurcarrière met de ruin bij de junioren en reed bij de jeugd alle EK’s mee en werd Belgisch kampioen met hem. Bij de senioren deed ze mee aan meerdere EK’s en Olympische Spelen.

‘Met hem heb ik alles kunnen doen waar ik van heb durven dromen. Hij verdient een mooi afscheid en ik kijk ernaar uit.’ Zei ze in November nog tegen Hoefslag nadat ze met een paard van haar lesklant te val kwam.

Tryon

De Belgische amazone moest de Wereldruiterspelen in Tryon vanwege een blessure van Tiamo laten schieten. ‘Het gaat nu weer heel goed met hem,’ vertelde ze in Oktober aan Hoefslag.

‘We zijn weer volop aan het trainen, nadat we het een tijdje rustig aan hebben gedaan. In november wil ik weer een keer nationaal starten met hem.’

Verkoop paard

‘8 jaar geleden kwam Tiamo onze stallen binnen als verkoop paard, snel daarna realiseerde wij ons dat het een speciaal paard is.’ Schrijft Jorinde op haar Facebook pagina.
Het was een mooi en waardig afscheid waar ook trainer Sjef Jansen bij aanwezig was.

Tiamo liep zijn laatste wedstrijd in Mechelen met een 11de plaats in de Grand Prix (68.587%) en een achtste plaats in de Kur (74.120%).

The day has come to close a very big chapter of my life. 8 years ago he arrived at our stable as one of the sales…

Geplaatst door Jorinde Verwimp op Zaterdag 29 december 2018

Opvolging

Over de opvolging van haar toppaard hoeft Verwimp zich geen zorgen te maken. Ze heeft verschillende paarden op Lichte Tour-niveau en in oktober heeft ze haar internationale debuut met Cape Town (v. Conteur) in het Drentse Exloo. ‘Ik heb hem twee jaar geleden gekocht en zelf opgeleid. Hij had wat moeite met de wissels, maar die heeft hij fijn geleerd nu. Cape Town heeft nog weinig wedstrijden gelopen. Ik ben dit jaar gestart in de medium tour en we hebben nu twee keer in de U25 gereden.’

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties