Jorinde Verwimp rijdt Guardian S tijdens KWPN hengstenshow

Jorinde Verwimp rijdt Guardian S tijdens KWPN hengstenshow

0 3231
Guardian S.
Kirsten Brouwer - Guardian S KWPN Hengstencompetitite 2016 © DigiShots

De Belgische amazone Jorinde Verwimp neemt tijdens de KWPN hengstenshow plaats in het zadel van Guardian S. De goedgekeurde zoon van Bodyguard Moorland komt in de baan tijdens de presentatie van de G-jaargang, op vrijdag 2 februari.

De 7-jarige Guardian S is in eigendom van Stal Van de Sande en Anky van Grunsven en Sjef Janssen. Janssen maakte vorig jaar bekend dat Anky de hengst in 2018 uit zou brengen.

Hengstencompetitie

De hengst verhuisde eind 2016 naar de stallen van Anky, bij wie de Belgische Olympische amazone Verwimp traint. Eerder werd Guardian S getraind en uitgebracht door Kirsten Brouwer.

In 2016 troefden ze onder meer de als winnaar getipte Glock’s Toto Jr. (v Totilas) met Marieke van der Putten af tijdens hengstencompetitie de in de klasse M.

Positieve vorm van intelligentie

Van Grunsven zei eerder over de hengst: ‘Hij maakt grote indruk met zijn zeer fijne karakter, souplesse en het snel oppakken van de aangeboden oefenstof, wat getuigt van een positieve vorm van intelligentie. Zijn gangen en instelling zijn geweldig, waardoor wij groot vertrouwen hebben in zijn mogelijkheden voor het grote werk in de toekomst.’

Guardian S was de reservekampioen van zijn jaargang in het najaarsverrichtingsonderzoek. Ook presteerde hij sterk in de hengstencompetitie met amazone Kim Koolen.

Het afgelopen jaar verscheen hij niet aan de start van het WK voor jonge dressuurpaarden. Volgens Sjef Janssen had Guardian S het te druk met dekken en bovendien wilde hij de jonge hengst niet overvragen.

G-jaargang

Tijdens de presentatie van de G-jaargang komen ook Ferguson (v Floriscount), George Clooney (v De Niro), Grappa (v Fidertanz), Governor (v Totilas), Ghandi (v Bohjengel) en Glamourdale (v Lord Leatherdale) in de baan.

Opvallend detail is dat Grappa en Governor tegelijk worden gepresenteerd. Grappa onder het zadel van Jean-René Luijmes en Governor onder het zadel van Adelinde Cornelissen, die ook Grappa tot voor kort reed.

‘De eigenaars willen dat Grappa op concours gaat en wat meer zichtbaarheid krijgt,’aldus Luijmes. ‘Adelinde heeft het druk met haar eigen toppaarden, vandaar dat ze op zoek gingen naar een andere ruiter.’

Kijk hier voor alle startlijsten van de KWPN hengstenshow.

Bron: KWPN / Hoefslag

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Vergelijkbare artikelen

Reacties