Jordy Wilken: “Curacao is een powerhouse voor de eventing”

Jordy Wilken: “Curacao is een powerhouse voor de eventing”

Jordy Wilken & Wilbert

Jordy Wilken heeft sinds drie dagen zijn nieuwe topper op stal. De veertienjarige ruin Curacao (v. Ramiro B) kwam uit op 4* eventing niveau uit met Alice Naber-Lozeman.

Toekomst

Wilken vertelt “Afgelopen jaar heb ik Wilbert, mijn 3* paard verkocht aan een Junioren amazone. Hij moest mijn toekomstpaard worden maar helaas liep dit door omstandigheden anders. Ik heb Burry Spirit op 4* niveau en ik had nog een ander paard nodig naast hem op dit niveau.”

Twee paarden

“In de zoektocht kwamen we uit bij Alice en hij was te koop. Ik heb hem proefgereden, hij is gekeurd en staat nu bij mij op stal. Ik had hem al een paar keer in actie gezien onder Alice. Het is heel fijn dat het zo gelukt is en ik nu twee paarden heb voor dit niveau” vertelt de ruiter.

Powerhouse

“Curacao heeft heel veel kracht en kwaliteit. Vooral zijn galoppade en afzet voor de sprong, gaven mij de doorslag. Hij kan enorm goed springen en is een echte powerhouse” vertelt Wilken. “We beginnen rustig met de 2* wedstrijd in Oudkarspel om aan elkaar te wenen. Later dit jaar hoop ik wat 4* wedstrijden mee te rijden.”

Samenwerking

De ruiter is 2,5 maand geleden verhuisd naar de stal van Arthur Dierenkliniek in Wierden. “Het zijn hele fijne mensen en ik heb een goede samenwerking met dierenarts Arthur, die tevens de eigenaar is van de stal. Hij begeleidde mij altijd al met de sportpaarden maar dat kan nu nog intensiever. We vullen elkaar heel mooi aan en ik kan wat patiënten voor hem rijden. Het is voor beide een win-win situatie.”

Seizoen

“Ik heb heel veel zin in het komende seizoen, de paarden zijn fit. Volgende week gaan we naar Lier met een aantal springpaarden op 1* en 2* niveau. We willen toch een beetje in het ritme blijven. Vorige week zijn we naar Lier geweest met de eventingpaarden. Het is de ideale manier om zelf en de paarden in het ritme te laten komen voor het nieuwe seizoen” vertelt de ruiter enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Jordy Wilken

Reacties